reklama 11C

Hřebčín ve Slatiňanech přivítá návštěvníky v novém informačním centru

ikonka

Ve čtvrtek 2. července v 10.00 hodin se v areálu hřebčína ve Slatiňanech uskutečnilo slavnostní otevření nového turistického informačního centra Národního hřebčína Kladruby nad Labem, které vzniklo rekonstrukcí památkově chráněného objektu.
03.07.2020 15:40  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

Hřebčín ve Slatiňanech ve čtvrtek 2. července slavnostně otevřel nové turistické informační centrum. Řemeslná přestavba původního deputátního rodinného domu trvala osm měsíců a náklady na realizaci dosáhly částky 3,1 milionů korun bez DPH.
 
Zdařilou rekonstrukcí pod dohledem orgánů památkové péče vzniklo v objektu Hřebčína Slatiňany moderní infocentrum, které poskytne návštěvníkům, i těm se speciálními potřebami, příjemné prostory s prodejnou propagačních předmětů, včetně tematických obrazových publikací. Samozřejmě nechybí ani nezbytné hygienické zázemí.
 
Stavební práce zahrnovaly úpravu dispozic včetně výměny všech povrchů, zřízení bezbariérového vstupu, výměnu střešní krytiny a citlivou obnovu fasády, imitující tzv. lícové zdivo. Dřevěné výplně otvorů, které byly z velké části původní, se podařilo renovovat. Součástí projektu jsou i nové přípojky na inženýrské sítě včetně přeložení nadzemního vedení elektrické energie.
 
Objekt, který je nemovitou kulturní památkou, zapsanou společně s celým souborem staveb do Ústředního seznamu kulturních památek 3. května 1958, byl vystavěn na konci 19. století a původně sloužil jako strážní domek pro areál zámku ve Slatiňanech. V posledních letech před rekonstrukcí byl užíván jako deputátní byt zaměstnanců národního hřebčína.
 
Slavnostní otevření objektu pro návštěvníky národního hřebčína se uskuteční před budovou čp. 122 ve Slatiňanech a vstup je umožněn branou do zámeckého parku z tzv. Kaštanky.
 
Zdroj tisková zpráva HN Kladruby n. L.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE