reklama 11D

Kladrubský hřebčín otevře od července stáje a další prohlídkové okruhy

ikonka

Všichni milovníci kladrubských koní si mohou do diářů zapsat datum 1. července. Od tohoto dne rozšiřují v Národním hřebčíně v Kladrubech nad Labem a ve Slatiňanech prohlídkové okruhy pro návštěvníky. Otevřou také stáje. Je na co se těšit!
25.06.2020 16:51  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Od středy 1. července rozšiřuje národní hřebčín nabídku prohlídkových okruhů v Kladrubech nad Labem, včetně hřebčína ve Slatiňanech, kde se návštěvníkům otevírá v rekonstruovaném památkově chráněném objektu zcela nové turistické informační centrum národního hřebčína.
 
Návštěvníci mohou znovu zavítat v Kladrubech nad Labem i do vybraných stájí starokladrubských běloušů nebo historické kočárovny a postrojovny, kde budou moci obdivovat zlatou biskupskou karosu či státní kočár prezidenta T. G. Masaryka. Zpřístupněna bude také jedna z nejstarších barokních roubenek v kraji, lesovna, jež sloužila jako úřadovna lesního správce. Prohlídkový okruh bez průvodce “Rozhledna” nabídne po vystoupání 87 točitých schodů pohled z ptačí perspektivy na architekturu památkově chráněných historických objektů stájí, zámku a kostela i nezaměnitelnou krajinu národního hřebčína. Ve Slatiňanech se pak návštěvníci mohou těšit na komentovanou prohlídku stájí, které jsou již sedmdesát pět let domovem starokladrubských vraných koní. K vidění budou i historická sedlovna rodu Auerspergů a kočárovna.
 
V rámci zlepšování nabídky služeb doporučujeme návštěvníkům využít rezervační systém vstupenek na domovských internetových stránkách národního hřebčína (www.nhkladruby.cz) v sekci Vstupenky online.
 
Návštěvnický provoz se nadále řídí opatřeními vydanými ministerstvem zdravotnictví a v souladu s pravidly národního hřebčína. 
 
Zdroj: Tisková zpráva NH Kladruby nad Labem
 
Foto: Jiří Podrazil



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE