Harry Charles vyhrál v Londýně. Vycházející hvězda si podmanila diváky

ikonka

Příslušník nastupující parkurové generace Harry Charles se blýskl při Světovém poháru v Londýně. V neděli 19. prosince tam s klisnou Stardust vyhrál hlavní soutěž mítinku, když za sebou nechal zkušené jezdce Harrieho Smolderse a Johna Whitakera.
19.12.2021 20:42  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 

Vítězem šestého kola parkurového Světového poháru WEL se stal teprve dvaadvacetiletý britský reprezentant Harry Charles. Jezdec, který přes své mládí okusil letos olympijskou atmosféru, sedlal oldenburskou klisnu Stardust a podmanil si londýnské publikum. Po bezchybném výkonu za sebou nechal dalších deset účastníků rozeskakování. 
 
Nejblíže se k jeho času dostal Nizozemec Harrie Smolders, který s Monacem rovněž nechyboval, a dojel druhý. Třetí byl se dvěma nulami další domácí reprezentant John Whitaker. Zkušený jezdec se představil v sedle francouzského valacha Unick du Francport. 
 
Další mítink Světového poháru se měl konat v Mechelenu ještě před koncem roku 2021, ten však byl zrušen, a tak se nejlepší evropští jezdci představí až v polovině ledna v Basileji.
 
Foto: Jon Stroud / FEI