reklama 11B

Druhé kolo Světového poháru WEL pro Werth. V Lyonu dostala téměř 85 %

ikonka

Německá dvojice Isabell Werth a Weihegold OLD vyhrála v pátek 29. října druhé kolo bodované do žebříčku drezurního Světového poháru WEL. V obdélníků v hale Eurexpo v Lyonu zajela volnou Grand Prix se známkou bezmála 85 procent.
29.10.2021 19:21  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Němka Isabell Werth v sedle své aktuálně nejlepší klisny Weihegold zahájila mítink Světového poháru v Lyonu vítězně už v kvalifikační úloze Short Grand Prix. Ta se jela ve čtvrtek 28. října a Werth v ní dostala od rozhodčích 78,421 procenta.
 
O den později se spolu s dalšími čtrnácti jezdci postavila na start Grand Prix Freestyle, která je bodovaná do tabulky seriálu World Cup pro Západoevropskou ligu FEI. Německá legenda předvedla sestavu, za kterou jí sbor rozhodčích ocenil známkou 84,910 procenta. Skvěle se v Lyonu prezentovala dánská jezdkyně Nanna Skodborg Merrald na oldenburské klisně Atterupgaards Orthilia, jež na vítězku ztratila jen lehce přes jedno procento a dojela druhá. 
 
Dánsko reprezentuje také čtvrtá jezdkyně v pořadí Cathrin Dufour. Ta jen několik dní nazpět vyhrála úvodní mítink v Herningu, tentokrát však sedlala jiného koně, a to teprve devítiletého valacha Vamos Amigos. 
 
Dodejme, že body za třetí příčku si z Francie odváží Němec Frederic Wandres. Jezdec, kterého čeští fanoušci znají jako vítěze CDI-W Brno v roce 2019, sedlal ryzáka Duke of Britain a jeho výsledek měl hodnotu 81,640 procenta.
 
Třetí kolo seriálu se odehraje až o posledním listopadovém víkendu v Madridu.
 
Ilustrační foto: Liz Gregg / FEI



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE