reklama 11D

Těsné rozeskakování Světového poháru v Lyonu. Triumfoval Martin Fuchs

ikonka

Druhé kolo parkurového Světového poháru bodovaného do Západoevropské ligy FEI proběhlo v neděli 31. října v Lyonu a nabídlo napínavé rozeskakování. S těsným odstupem v něm zvítězil švýcarský reprezentant Martin Fuchs s Chaplinem.
31.10.2021 16:58  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

V neděli 31. října vyvrcholilo ve francouzském Lyonu druhé kolo halové části Světového poháru v parkurovém skákání stošedesátkou bodovanou právě do této prestižní série. Jako kvalifikace posloužila páteční Grand Prix du Lyon, jejíž překážky dosahovaly rovněž 160 centimetrů.
 
Skvělou formu v ní předvedli reprezentanti Velké Británie, kteří obsadili první dvě příčky. Vítězem se stal Scott Brash, který sedlal belgického valacha Hello Vincenta a v rozeskakování s ním po čisté jízdě zapsal čas 34,32 sekundy. Jen o čtyři desetiny sekundy pomalejší byla rovněž bezchybná Holly Smith na holandském hnědákovi Denverovi.
 
To nejdůležitější si však odehrálo o dva dny později. Kurz klasické soutěže s rozeskakováním bodované do Západoevropské ligy FEI navrhl francouzský stavitel Gregory Bodo. Celkem jedenáct dvojic překonalo základní parkur bez trestných bodů a o vítězi tak rozhodlo rozeskakování.
 
Švýcar Martin Fuchs na holandském hřebci Chaplinovi zapsal další nulu a cílem projel v čase 34,50 sekundy. Tento výkon nedokázal nikdo pokořit. O pouhé dvě desetiny sekundy více potřebovala na zdolání kurzu brazilská dvojice Eduardo Pereira De Menezes a H5 Chaganus. Ta skončila na druhém místě. Třetí pak dojel rakouský reprezentant Max Kühner na valachovi Elektric Blue.
 
Foto: PSV J.Morel



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE