Fieracavalli ve Veroně zrušena! Pořadatelé doufali do poslední chvíle

ikonka

Již příští týden měla v italské Veroně začít světová výstava a veletrh Fieracavalli, jejíž součástí je i Světový pohár v parkurovém skákání, ale také celá řada dalších show a soutěží. Nakonec 122. ročník jedné z největších koňských akcí neproběhne.
27.10.2020 14:18  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Italská vláda se rozhodla zrušit veškeré veletrhy a podobné akce do 24. listopadu. Rozhodla tak 25. října, a proto organizátorům jedné z největších koňských výstav a veletrhů na světě nezbylo nic jiného než se smířit s tím, že 122. ročník Fieracavalli ve Veroně letos neproběhne.
 
Poprvé se Fieracavalli měla uskutečnit ve dvou po sobě následujících termínech – 5. až 8. listopadu a 13. až 15. listopadu. Organizátoři zdvojili program, aby v průběhu veletrhu rozptýlili očekávaných 160 tisíc návštěvníků.
 
Součástí Fieracavalli měly být tradičně i skokové závody Světového poháru Jumping Verona, které se letos měly konat již podvacáté. I tyto závody se měly rozdělit do dvou termínů. Světový pohár CSI5*-W byl naplánován během první části, kategorie CSI2* od 12. do 15. listopadu.
 
Pořadatelé se připravovali na maximální protinákazová opatření. Samotné výstaviště mělo mít nové vnitřní uspořádání, u vstupu do areálu nesměly chybět nainstalované termokamery a pro každý den byly navrženy denní návštěvnické kvóty. Přes maximální úsilí se však akcí zrealizovat nepodaří.