reklama 11D

Dvaadvacetiletý Pender nadchl Valkenwaard. Vyhrál LGCT a míří do Prahy

ikonka

Michael Pender ve svých dvaadvaceti letech poprvé v kariéře vyhrál Grand Prix v rámci Longines Global Champions Tour a stal se tak dvanáctým účastníkem letošní Super GC při listopadovém vrcholu celé sezony v pražské O2 areně.
27.08.2022 22:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Hned devět dvojic postoupilo do rozeskakování Grand Prix Valkenswaardu, která je součástí série jednotlivců Logines Global Champions Tour. Současně se v ní rozhodovalo o dvanáctém účastníkovi Super Grand Prix v Praze, jejíž historicky první vítězka z roku 2018 Edwina Tops-Alexander měla poměrně velkou šanci se do ní opět kvalifikovat. V sedle dvanáctiletého hřebce Fellow Castlefielda ovšem dvakrát chybovala a skončila až osmá před Nizozemcem Johnnym Palsem s čtrnáctiletým valachem Charley. Ten zapisoval včetně penalizace za čas 24 bodů. 
 
Hned čtyři dvojice inkasovaly čtyři body za jednu chybu, ani jedna však časem příliš neohrozila pozdějšího vítěze. Jen Brazilec Marlon Modolo Zanotelli s třináctiletým valachem VDL Edgar M se k němu přiblížil na rozdíl jedné vteřiny a skončil čtvrtý. Tři účastníci na zkráceném kurzu totiž zopakovali bezchybnou jízdu. Nejpomalejším z nich byla Američanka Bliss Heers na dvanáctiletém hřebci Antidote de Mars. Sekunda a půl scházela k triumfu německému jezdci Philippovi Weishauptovi na dvanáctiletém valachovi Coby. 
 
Vítězný čas v podání Michaela Pendera ve dvojici s jedenáctiletým valachem HHS Calais měl hodnotu 41,23 sekundy. Pro tohoto dvaadvacetiletého Ira to znamenalo vůbec první vítězství v pětihvězdové Grand Prix Longines Global Champions Tour. Jak později prohlásil, splnil si tím svůj velký sportovní sen. „Je to moje první pětihvězdové vítězství v Grand Prix, takže jsem absolutně nadšen,“ konstatoval třetí nejmladší vítěz Grand Prix v rámci série LGCT. Při rozhovoru po svém triumfu děkoval svému koni za úžasný výkon a pochvaloval si také špičkově připravený travnatý povrch v Tops International Areně. 
 
„Mám pravděpodobně nejrychlejšího koně, ale nebyl jsem dnes nejrychlejším jezdcem. Jsem šťastný za Michaela Pendera, zasloužil si to – je neuvěřitelný jezdec, dnes bojoval jako lev,“ prohlásil Philipp Weishaupt.
 

Psali jsme: Prague Lions byli ve Valkenswaardu dvanáctí. V GCL zůstávají čtvrtí

 
Ačkoliv lídr tabulky jednotlivců Christian Ahlmann obsadil s Dominatorem 2000 Z až jedenácté místo, když kvůli jedné chybě nepostoupil do rozeskakování, v důsledku musel být také spokojen. Navýšil své bodové konto o 26 bodů, a i když zároveň o šest přišel, neboť do celkového pořadí se započítává jen osm nejlépe bodovaných výsledků, tak navýšil svůj náskok na největší soupeře. Po dvanáctém kole má 236 bodů, zatímco druhý Pieter Devos jen 198. Ve Valkenswaardu se totiž do hlavní soutěže nekvalifikoval. 
 
Částečně této situace využil Ben Maher. Sice se mu tentokrát vůbec nedařilo a po čtyřech chybách skončil s devítiletým valachem Ici až čtyřiadvacátý, což byla poslední hodnocená příčka, ale zisk třinácti bodů jej přiblížil na tříbodový rozdíl k Devosovi. Navíc má zatím jen sedm započítaných výsledků, zatímco Devos osm, a tak při dalších kolech bude pro něj snadnější své konto obohatit. Ke stupňům vítězů se přiblížili Edwina Tops-Alexander a Jur Vrieling, kteří mají přes 180 bodů a jsou na čtvrtém a pátém místě. 
 
Série Global Champions se hned v příštím týdnu přesouvá do Říma, kde se v aréně Circus Maximus rozdělí poslední evropské body. Poté již budou na řadě pouze dva mítinky základní části – v druhé půlce září v New Yorku a o měsíc později v Rijádu, kde se rozhodne o šampionech sezony. Již tradiční tečku udělá a nejprestižnějším parkurovým seriálem GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. Závěrečný mítink se koná od 17. do 20. listopadu. Podrobnosti o jeho programu jsou na adrese www.pragueplayoffs.com. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Longines Global Champions Tour
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE