reklama 11A

Pieter Devos vyhrál Grand Prix LGCT v Londýně a už se těší do Prahy

ikonka

Super Grand Prix Longines Global Champions Tour má už jedenáctého účastníka. Vítězstvím v Londýně si zajistil místo ve vrcholné soutěži této prestižní parkurové túry, jež se uskuteční za tři měsíce v libeňské O2 areně, člen Prague Lions Pieter Devos.
20.08.2022 21:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C


Jedenáctým kolem parkurové série Longines Global Champions Tour byla Grand Prix v Londýně. Z pětatřiceti účastníků soutěže s výškou překážek do 160 centimetrů se bezchybnou jízdou probojovalo do rozeskakování šest. 

Jako první na start zkráceného kurzu nastoupila Australanka Edwina Tops-Alexander v sedle dvanáctiletého valacha Fellow Castlefield, ale jednou chybovala. Druhou rozeskakující se ženou byla Ellen Whitaker z Velké Británie, kterou domácí fanoušci přivítali bouřlivým potleskem. Na desetileté klisně EQuine America Spacecake zopakovala i napodruhé čistou jízdu a ujala se vedení s časem 39,78 sekundy.

 

 

O pozici lídra jí hned záhy připravil Belgičan Pieter Devos, jenž v týmové Global Champions League startuje za Pražské lvy. Se zkušenou patnáctiletou klisnou Mom´s Toupie de la Roque projel cílem v čase 36,92 a dostal tak zbývající trojici jezdců pod tlak. Nizozemec Jur Vrieling, jehož si čeští fanoušci taktéž pamatují ještě jako loňského člena Prague Lions, na překážkách ani napodruhé nechyboval, ale jeho čas s valachem Comme-Laude W byl pomalejší téměř o dvě vteřiny. 

Psali jsme: Berlin Eagles vyhráli GCL v Londýně. Prague Lions stále mezi top týmy

Svižnější tempo zvolil další belgický jezdec Olivier Philippaerts na desetiletém H&M Mirovi. I v jeho podání viděli diváci další precizní výkon, ale od nejlepšího času jej dělilo 28 setin. Poslední na startovní listině byl domácí favorit Scott Brash. Již v základní části soutěže ukázal s třináctiletým valachem Hello Mr President, že umí být hodně rychlý a v podobném duchu se odvíjela i jeho druhá jízda. Jenže pak přišla chyba, a to byl konec nadějí za zlatou vstupenku do listopadové Super Grand Prix v Praze. Získal ji tak Pieter Devos a zařadil se po boku Ludgera Beerbauma, Katrin Eckermann, Denise Lynche, Sanne Thijssen, Malin Baryard-Johnsson, Chistiana Ahlmanna, Daniela Deussera, Henrika von Eckermana, Marlona Módola Zanotelliho a Max Kühnera.

Žebříček Longines Global Champions Tour 2022 po jedenácti kolech vede s 216 Christian Ahlmann, ale výrazně se mu přiblížil druhý Pieter Devos se 198 body. Třetí příčka patří Benovi Maherovi, jemuž se tentokrát na domácí půdě nepodařilo do Grand Prix kvalifikovat, a tak nebodoval. Kompletní pořadí a další podrobnosti jsou na stránkách www.gcglobalchampions.com. Seriál pokračuje již v následujícím týdnu dvanáctým mítinkem v nizozemském Valkenswaardu. Následovat bude na začátku září Řím, dále pak New York a poslední body se budou rozdělovat v druhé půlce října v Rijádu.

Foto: Josef Malinovský




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE