reklama 11A

Prague Lions byli ve Valkenswaardu dvanáctí. V GCL zůstávají čtvrtí

ikonka

Parkurová série Global Champions League má za sebou dvanáct z patnácti kol a začíná být velmi pravděpodobné, že o celkové prvenství v základní části se utkají dosavadní lídři tabulky Stockholm Hearts a vítězové posledních dvou kol Berlin Eagles.
27.08.2022 20:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Tým Berlin Eagles z dvanácti kol Global Champions League dokázal zvítězit už čtyřikrát. Po triumfu v Londýně nenašel přemožitele ani o týden později v nizozemském Valkenswaardu. 
 
Velkou zásluhu na tom má Ludger Beerbaum, jenž s desetiletou klisnou Milou nezaváhal ani v jedné ze dvou částí soutěže. Jeho kolega Philipp Weishaupt na dvanáctiletém valachovi Coby v pátek zaznamenal jednu chybu, ale v sobotu již předvedl čistou jízdu, navíc ve velmi rychlém čase 66,82 sekundy. A právě ten rozhodl o celkovém prvenství. Součet časů Berlínských orlů totiž byl 138,42, zatímco druhý umístěný celek Stockholm Hearts měl stejné bodové skóre a čas 139,45. 
 
Jedna vteřina tak zajistila velmi napínavé pokračování ligy družstev, neboť Berlin Eagles aktuálně mají 237 bodů a na lídry tabulky Stockholm Hearts ztrácejí už jen dva body. Třetí jsou s 201 body Shanghai Swans. Tento celek skončil ve Valkenswaardu čtvrtý s osmi trestnými body. Třetí byli Rome Gladiators, kteří zaznamenali jen jednu chybu v pátek, ale časy měli pomalejší, než týmy se shodnou penalizací. 
 
Prague Lions si drží stále průběžnou čtvrtou pozici zajišťující přímý postup do semifinále GCL Super Cupu. Ten se odehraje od 17. do 20. listopadu v pražské O2 areně. Udržet se v top čtyřce však bude stále obtížnější. V součtu totiž mají 190 bodů, a to je jen o jeden méně, než nasbírali doposud Valkenwaard United. Ti v domovské aréně obsadili šesté místo za pátými Paris Panthers. 
 
Naopak Prague Lions brali jen deset bodů za dvanácté místo s celkovými 28 trestnými body. Šestnáct inkasovali již v pátek, když Brian Moggre s třináctiletým valachem Mtm Vivre le Reve chyboval třikrát a Pieter Devos na devítiletém valachovi Nascar van 't Siamshof jednou. Jednu chybu přidal Pieter Devos i v sobotu, Brian Moggre dovezl do cíle osm trestných bodů, když chyboval na dvou překážkách. 
 

Psali jsme: Těžká GCL ve Valkenwaardu. Tři týmy nedokončily, Prague Lions dvanáctí

 
Zmíněné týmy Valkenswaard United a Paris Panthers budou pro reprezentanty Prahy největšími konkurenty, neboť na ně ztrácejí méně jak deset bodů. Ve hře však zůstávají i sedmí Rome Gladiators, osmí Hamburg Giants, devátí Madrid in Motion a desátí London Knights. Všichni mají přes 170 bodů a jeden úspěšný závod je tak může katapultovat do předních pozic. 
 
Již za pár dní pokračuje série GCL v Římě. V druhé půlce září se pak přesune do New Yorku a dějištěm posledního kola bude Rijád ve Spojených arabských emirátech, kde se rozhodne o celkových vítězích i kvalifikačních pozicích pro Super Cup v rámci listopadové galashow světového parkuru GC Prague Playoffs. Podrobnosti najdete na webech www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions League
Zdroj: tisková informace Global Champions League



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE