reklama 11C

Boj o body v parkurové GCL pokračuje. Prague Lions v Londýně chybovali

ikonka

Jedenáctým mítinkem pokračuje v Londýně parkurová série Global Champions. Páteční podvečer byl ve znamení ligové soutěže týmů, v níž Prague Lions bojují o udržení mezi elitní čtveřicí. Ta bude mít zajištěn přímý postup do semifinále Super Cupu GCL.
19.08.2022 21:13  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A


Už jen pět kol zbývá do konce základní části Global Champions League a Longines Global Champions Tour 2022. V Londýně se po šestitýdenní pauze této parkurové série rozeběhlo v pátek jedenácté kolo soutěže družstev, která má tradičně dvě části. Do té sobotní budou členové celku Prague Lions postupovat z průběžného desátého místa.

Česká reprezentantka Anna Kellnerová a zároveň manažerka Pražských lvů Anna Kellnerová tentokrát startovala s klisnou Catch Me If You Can OLD pouze v rámcové soutěži s výškou překážek do 145 centimetrů, které GCL předcházela. „Catchie nebyla čtyři týdny na závodech, tak jsem si říkala, že bude lepší, když si první den skočí něco zahřívacího, ale ne tak malého, jako bývá například warm-up před závody. Takže jsem se domluvila s týmovými kolegy, že si skočí rankingovou soutěž, by se pomalu do toho dostala. Podle toho, jak bude skákat a jak budou skákat oni, tak bychom pak udělali plán na sobotu, kdo by jel v týmu,“ prozradila ještě před svým startem.

 

 

Nakonec všichni tři jezdci podali se svými koňmi vyrovnané výkony. Jednu chybu si připsala jak Anna Kellnerová s Catch Me If You Can OLD, tak Pieter Devos na devítiletém valachovi Nascar van´t Siamshof a Niels Bruynseels v sedle desetiletého Matadora. Penalizace čtyřmi body mrzela především v případě Pietera Devose, jenž chyboval smolně až na posledním skoku. Prague Lions tak mají osm trestných bodů, stejně jako devátí Rome Gladiators. Ty na vyšší příčku pousnul nižší součet časů. O chybu méně mají osmí Madrid in Motion i sedmí Scandinavian Vikings, kde s devítiletou klisnou Ilianou chyboval novopečený mistr světa Henrik von Eckermann. 

Skvělé výkony předváděli Valkenswaard United, ale překročení času o jednu jedinou setinu vteřiny znamenala trestný bod pro Ediwinu Tops-Alexandre s valachem Fellow Castlefield. Obrovské ovace pak sklidil za čistou jízdu s valachem Equine America Unick du Francpor domácí jezdec John Whitaker, jenž před dvěma týdny oslavil 67. narozeniny. 

Pět celků postupuje do druhého kola GCL v Londýně s nulou na bodovém kontě. Díky nejlepšímu součtu časů vedou Paris Panthers zastoupení Ioli Mytilineou s hřebcem Levis de Muze a GregorymWathelletem na Iron Man van de Padenborre. Druzí jsou New York Empire, třetí Shanghai Swans, čtvrtí Miami Celtics a pátí Berlin Eagles. 

Začátek sobotní části Global Champions League byl posunut na 14:15 hodin a přímý přenos s českým komentářem bude možné sledovat na stanici Nova Sport 2 od 15:00 středoevropského letního času. V 17:30 pak následuje LGCT Grand Prix Londýna, z níž vzejde jedenáctý účastník Super Grand Prix, která se uskuteční v sobotu 19. listopadu v rámci galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.

Foto: David Horváth a Josef Malinovský




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE