reklama 11C

Polsko březnové národní závody nezruší. Startovat mohou jen domácí

ikonka

Zástupci Polské jezdecké federace se rozhodli, že nezruší březnové národní závody v souvislosti s výzvou FEI ohledně epidemie EHV-1. Akcí se však mohou zúčastnit pouze koně trvale ustájení v Polsku. Pořadatelé musí zajistit další veterinární služby.
02.03.2021 16:57  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Jak uvádí web Swiat koní, organizátoři závodů pod hlavičkou PZJ a WZJ jsou povinni zajistit další veterinární služby. Při příjezdu koní je nutné provést jejich podrobnou veterinární prohlídku, včetně měření teploty. 
 
Pokud by byl zjištěn kůň vykazující příznaky, musí být odeslán zpět do stáje, z níž pochází. V takovém případě by museli odstoupit od účasti také všichni koně, kteří by s uvedeným jedincem přicestovali v jednom přepravníku, event. všichni, kteří pochází ze stejné stáje, byť by dorazili samostatně. Koním odeslaným zpět do domovské stáje musí být poskytnuta majitelem okamžitá veterinární péče. Pořadatel by musel navíc ihned zaslat zprávu na Polskou jezdeckou federaci.
 
V případě, že by se během závodů u některého z koní projevily příznaky nemoci, musí podezřelý kůň zůstat v prostoru závodiště izolovaně, na místě pro tento účel organizátorem vymezeném. Pořadatelé musí zajistit veterinární personál a také izolační boxy v dostatečné vzdálenosti od ostatních koní. 
 
Pokud uvedené podmínky nebudou splněny, závody se nemohou konat. Za jejich dodržování je zodpovědný hlavní rozhodčí. Vzhledem k dynamické epidemiologické situaci a v souladu s informacemi poskytnutými FEI mohou být podniknuty další kroky k omezení účasti koní na závodech.
 
Zdroj: Swiat koní
Ilustrační foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE