reklama 11B

Papoušek opět zvítězil v Magna Racinu. Výhru si připsala i Michlíčková

ikonka

V sobotu 6. listopadu se do pozdních hodin závodilo v rakouském Ebreichsdorfu. Druhý den byl velmi úspěšný pro české reprezentanty, kteří si připsali hned několik umístění a dokonce i dvě vítězství. Zvítězila Mariana Michlíčková a Kamil Papoušek.
06.11.2021 21:10  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Druhý závodní den v rakouském Ebreichsdorfu byl pro české jezdce velmi úspěšný. V sobotu 6. listopadu si připsali celkem sedmnáct umístění do desátého místa. Z toho byla dvě umístění vítězná. 
 
V juniorské túře se nejlépe vedlo Anně Kostkové, která v sedle klisny Aesoka Tano po bezchybné jízdě obsadila páté místo. Vítězka z předešlého dne, Nyna Bartoňková, po jedné chybě se svým valachem Crado von Wichenstein obsadila desáté místo.
 
Mezi mladými koňmi si z českých jezdců nejlépe vedla Sofie Najmanová. Ta se sedmiletým valachem Jayden dokončila parkur s čistým kontem a umístila se na pátém místě. Sedmou příčku obsadila Anna Kostková. S hřebcem Congstar též nechybovala.
 
V Silver tour s výškou překážek 130 centimetrů si dobře vedly svěřenkyně Marka Javorského. Páté a sedmé místo obsadila Sára Finsterle s koňmi Harco – N a Paddy´s Stakkato Girl. Šestou příčku vybojovala Dominika Tesárková v sedle klisny Viní. Obě jezdkyně dojely bez penalizace. Jeden trestný bod za překročení stanoveného času si připsala Aneta Paličková s Conwalem. Tento výsledek stačil na konečné osmé místo.
 
Pět českých dvojic zajelo čistě parkur 140 centimetrů vysoký. Nejrychlejší z nich byl Vladimír Tretera, který s hřebcem Gangster v/h Noddevelt obsadil druhé místo. Za něj se zařadil Kamil Papoušek s klisnou Charlyn. Osmou příčku obsadila Anna Helebrantová a Greta Sw. Desáté místo vybojovala Lucie Strnadlová s Caloxem, jedenáctá skončila Mariana Michlíčková a Human Leaque.
 
V následující soutěži Mariana Michlíčková zvítězila. S Leeve Jungem byla jednou ze dvou dvojic, které dokončily parkur s čistým kontem. Rychlejší čas jí zajistil vítězství. Pouze jeden trestný bod za čas inkasovala Sofie Najmanová s koněm Nativio van het Leliehof. Jejich výsledek stačil na čtvrté místo. Sedmé místo vybojovala Anna Helebrantová, která s Epem van de Achterhoek Z jednou chybovala. Jednalo se o soutěž pro jezdce do 25 let na výšce 140 centimetrů.
 
O skvělý závěr sobotního dne se postaral Kamil Papoušek. V derby s výškou překážek 135 centimetrů předvedl čistou jízdu, kterou zopakoval i v rozeskakování. To dokončil v nejrychlejším čase a zaslouženě zvítězil. Do rozeskakování se probojovala i Mariana Michlíčková s Quiete. Po třech chybách se však musela spokojit s pátým místem.
 
Foto: poskytla Sofie Najmanová, Dominika Tesárková, Mariana Michlíčková



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE