reklama 11D

Druhý start v Riesenbecku vyšel nejlépe Zvárovi. Štětina nedokončil

ikonka

Při evropském šampionátu v Riesenbecku pokračuje na dobré vlně Ondřej Zvára s Cento Lanem. Při druhém startu v kvalifikační soutěži chyboval pouze jednou a dohromady má 6,99 trestných bodů. Po nedokončení Jana Štětiny byl český tým eliminován.
02.09.2021 16:43  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
PRÁVĚ TEĎ
| FANCLUB
reklama 12B

V německém Risenbecku proběhly druhé kvalifikační soutěže týmů i jednotlivců. Do této části mistrovství Evropy nastoupili všichni tři čeští reprezentanti a stejně jako při zahájení se nejlépe vedlo Ondřeji Zvárovi s Cento Lanem. Tato dvojice prozatím zaujímá jednadvacátou pozici se 6,99 trestnými body. 
 
O poznání hůře se s druhým kolem popasoval Vladimír Tretera v sedle Gangstera V/H Noddevelt. Do cíle náročného parkuru přivezli sedmnáct trestných bodů a v tuto chvíli se řadí s 22,68 trestnými body dohromady na šestapadesátou příčku průběžného pořadí. Po nevydařeném vstupu do kombinace, jež byla zařazena do kurzu druhého kvalifikačního kola, vzdal své další pokračování v soutěži Jan Štětina s Gylordem. 
 
Do čela průběžného pořadí se po druhé bezchybné jízdě zařadil Martin Fuchs s koněm Leone Jei ze Švýcarka, čímž značně pomohl i svému národnímu týmu, který také po dvou kolech vede. Druhou příčku si prozatím zajistil Christian Kukuk s hřebcem Mumbai a třetí pozice v průběžném účtování patří dvojici Rofl-Göran Bengtsson a Ermindo W. 
 
V týmovém klání si vedoucí Švýcaři zajistili tuto pozici s náskokem jedné chyby (5,47 tr.b.) na druhý nejlepší tým Německa (8,77 tr.b.). Ze třetího místa poté půjdou do finále Švédové, kteří zapsali celkem 11,59 trestných bodů. Česká republika bohužel už do konečných výsledků nezasáhne, jelikož Jan Štětina, tedy jeden ze tří členů českého uskupení, soutěž nedokončil. 
 
Foto: Tomáš Holcbecher
Zdroj foto: časopis Jezdectví 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE