reklama 11D

Vydařené starty Svobodové v Olomouci. Přidala vítězství v GP EY Cupu

ikonka

Česká reprezentantka Tereza Svobodová přijela do Olomouce ve skvělé formě. Vedle velmi dobrého výsledku v nedělní Grand Prix navázala v sedle Britanie na páteční vítězství. Přemožitele nenašla ani v nedělní EY Cup Grand Prix pro jezdce do 25 let.
20.06.2021 18:14  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Nedělní vrchol pro jezdce do 25 let, European Youngster Cup Grand Prix vypsaná jako Cena Czech Equestrian Teamu, měla ve svém závěru českou hymnu. 
 
Šestice jezdců postoupila po bezchybném základním kole do rozeskakování a v něm domácí jezdkyně Tereza Svobodová potvrdila, že se svojí klisnou Britanií umí být velmi rychlá. Tato dvojice zvítězila v soutěži pro jezdce do 25 let již v pátek a v neděli tomu nebylo jinak. S náskokem téměř dvou vteřin se mohla radovat nadějná česká reprezentantka z vítězství. Tato soutěž byla zároveň kvalifikací do finále seriálu EY Cup 2021.
 
Ze šesti jezdců, kteří zvládli základní kolo na parkuru 145 centimetrů vysokém bez penalizace, hned tři reprezentovali Českou republiku. Nakonec čtvrté místo po jedné chybě v rozeskakování obsadila Mariana Michlíčková s valachem Leeve Jung 2. Kateřina Kučerová s valachem King Kong skončila šestá poté, co jim v rozeskakování nevyšel krátký riskantní nájezd do dvojskoku.
 
Druhé nejlepší místo v soutěži předvedl Egor Shchibrik s valachem Titus Z z Ruska, a to s časem 34,46 sekundy. Elitní trio uzavřela Pheline Ahlmann s hřebcem Dialo, která ztratila na druhé místo pouze osm setin sekundy.
 
Foto: Kateřina Návojová
 
 
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE