reklama 11B

CSI2*-W Olomouc 2021 startuje. Zase jsme trhli rekord, říká Hubáčková

ikonka

Program mezinárodních parkurových závodů CSI2*-W Olomouc 2021, které jsou součástí série Světového poháru, startuje ve středu 16. června, ale pro přímé účastníky je úvodním dnem úterý, kdy se koná veterinární inspekce koní, ale i tiskový briefing.
15.06.2021 15:17  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

 
Při briefingu se zástupci médií, který bylo možné sledovat také prostřednictvím živého internetového přenosu, pořadatelé neskrývali nadšení ze zájmu o účast při tomto již osmém ročníku Světového poháru v Olomouci.
 
„Zase jsme trhli rekord v počtu přihlášených koní. Jsme opravdu nadšení, že je o naše závody stále takový zájem,“ uvedla prezidentka závodů Barbora Hubáčková, které je také ráda, že se akce bude moci konat bez výrazných omezení počtu návštěvníků. „Jsme schopni přivítat dva tisíce diváků, což nám zvedlo náladu. Každopádně musíme dodržovat opatření jako roušky, respirátory a tak dále,“ konstatovala.
 
Od 14:00 hodin na kolbišti Equine Sport Centra začala veterinární inspekce koní, kterých dorazily téměř čtyři stovky. „Máme přihlášených v entry systému 372 koní. Samozřejmě je to tak, že stále probíhají změny. Předpokládám, že tu bude nakonec 355 až 360 koní, což je samozřejmě krásné číslo,“ dodala ředitelka závodů Klára Damborská. 
 

Psali jsme: Další TOP stavitel v Olomouci. Letos přijede Alan Wade, říká Damborská

 
Od středy do neděle proběhne celkem 24 soutěží v několika túrách. „Program je v podstatě stejný, jako jsme měli v loňském roce. Ve čtvrtek bude první kvalifikace na nedělní Grand Prix, v sobotu nás čekají první finále, Cena města Olomouce, což je již soutěž bodovaná do skokového žebříčku Longines Mezinárodní jezdecké federace a Grand Prix juniorů, v neděli bude vrcholem tradičně nedělní Grand Prix Světový pohár a diváci uvidí také Gradn Prix Czech Equestrian Teamu pro jezdce do 25 let, která je součástí European Youngster Cupu,“ shrnula Klára Damborská.
 
Pořadatelé doporučují všem návštěvníkům, aby si vstupenky zakoupili v předstihu na internetu, byť by měly být k dostání i přímo u vstupu do areálu. Zejména víkendové dny se však očekává velký zájem ze strany veřejnosti, a tak by se mohlo stát, že bude kapacita areálu zaplněna. Veškeré informace zájemci najdou na webu akce s adresou www.csiolomouc.cz.
 
Foto: Josef Malinovský
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE