reklama 11B

Voltižním mistrem světa se stal Francouz Leclezio. Hablovič patnáctý

ikonka

V Budapešti skončilo v neděli 29. srpna mistrovství světa seniorů ve voltiži. Do finálového kola se z českých reprezentantů dostal jen Jan Hablovič, který nakonec obsadil patnácté místo. Mistrem světa se stal Francouz Lambert Leclezio.
29.08.2021 19:45  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Budapešť hostila během posledního srpnového víkendu seniorské mistrovství světa ve voltiži. Česká ekipa při něm nechyběla, nakonec to ale byl jen Jan Hablovič, kdo se dostal z prvního kola do finále. V něm pak po technických a volných sestavách obsadil patnácté místo. Během šampionátu cvičil s Tymiánem, jehož lonžovala Libuše Hablovičová.
 
Mistrem světa se stal Francouz narozený na Mauriciu Lambert Leclezio na koni Estado IFCE. Jeho průměrné skóre mělo hodnotu 8,989.
 
V kategorii žen cvičily Češky Kateřina Kocurová a Kateřina Reslerová. Lépe si vedla druhá jmenovaná jezdkyně, ani jedna však neprošla do finále. Titul mistryně světa získala Rakušanka Jasmin Lindner na Dr. Doolittle 5.
 
V soutěži dvojic nenašli přemožitele Němci Janika Derks a Johannes Kay a Německo má zlato také ze soutěže skupin.
 

Výsledky najdete ZDE

 
Foto: Lukasz Kowalski / FEI, Nelly Mikesková



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE