reklama 11B

K medaili chybělo málo. Tereza Czyžová skončila na voltižním MS čtvrtá

ikonka

Výbornou formu předvedla juniorka Tereza Czyžová na mistrovství světa ve voltiži v Le Mans, kde vybojovala čtvrté místo. Cenné kovy měla na dosah, chybělo 0,065 bodu. Na šampionátu se neztratily ani další české reprezentantky.
01.08.2021 17:43  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Výbornou formu předvedla juniorka Tereza Czyžová na mistrovství světa ve voltiži, které hostilo od 29. července do 1. srpna francouzské Le Mans. V prvním kole byla po povinných sestavách čtvrtá, o den později dokonce vyhrála volné sestavy. 
 
Do dalších bojů šla z druhé příčky. V druhém kole byla čtvrtá v sobotní povinné sestavě a nedělní volnou pak zvládla se známkou 7,467, která v samostatném hodnocení stačila na dvanácté místo. 
 
V součtu ovšem obsadila Češka Tereza Czyžová, jež při šampionátu cvičila tradičně s Aladinem pod vedením Ondřeje Svobody, konečné čtvrté místo. Dokázala tak, že patří v juniorské kategorii k nejužší světové špičce. Jen málo chybělo k medaili. Její finálová průměrná známka měla totiž hodnotu 7,755, bronzová medailistka Gianna Ronca z Německa měla 7,820. Druhé místo obsadila Němka Mona Pavetic a zlato si odváží Rakušanka Anna Weidenauer.
 
V druhém kole se představila také Adéla Kotlová. Ta spolu s Landarem a lonžérkou Petrou Cinerovou získala patnácté místo. Tatáž reprezentantka tvořila také dvojici s Barborou Trávníčkovou pro soutěž Pas de Deux. V té obsadilo české duo cvičící na Dajaně konečnou sedmou příčku.
 
Juniorská skupina předvedla s Aladinem v nedělní volné sestavě výkon, který ocenili rozhodčí známkou 6,898. V celkovém pořadí se umístila na skvělém pátém místě. Zlato putuje do Německa, stříbro berou Spojené státy americké a bronz Švýcarsko.
 
V mužské soutěži Česká republika zastoupení neměla. Mistrem světa se stal Holanďan Sam Dos Santos, stříbro a bronz berou Němci Philip Goroncy a Simon Stolz.
 
Foto: Jana Bartoňková



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE