reklama 11C

Voltižní MS Budapešť: K finále má po povinné sestavě nejblíž Hablovič

ikonka

Ve čtvrtek 26. srpna odstartovaly soutěže seniorského mistrovství světa ve voltiži. Dějištěm je Budapešť, a čeští reprezentanti nemohou chybět. Povinnou sestavu mají za sebou všichni Češi. Jan Hablovič se umístil prozatím v postupové patnáctce.
27.08.2021 08:05  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12C

 

Ve středu 25. srpna večer bylo zahájeno mistrovství světa ve voltiži, které hostí Budapešť. Při oficiálním ceremoniálu nastoupila ekipa s vlajkonošem Janem Hablovičem. Předvedli se také tanečníci a maďarský cirkus.
 
O den později už se rozběhly také samotné soutěže. Jako první se představily ženy v povinných sestavách. Česko mělo zastoupení díky Kateřině Kocurové a Kateřině Reslerové. Lépe si vedla druhá jmenovaná voltižérka, která za výkon s běloušem White Magic dostala známku 6,670, což stačilo na 27. místo. Kateřina Kocurová cvičila na Patriotovi a se známkou 6,262 obsadila 32. příčku.
 
Nejvyšší hodnocení získala Rakušanka Katharina Luschin, která cvičila s koněm jménem Louis Bonheur. Rozhodčí jim udělili známku 8,614.
 

Ve čtvrtek v odpoledních hodinách odjel svou povinnou sestavu Jan Hablovič s Tymiánem vedením Libuší Hablovičovou. Rozhodčí jím dali známku 7,537, což stačilo na prozatím postupovou patnáctou příčku. Nejlepší výkon podal Lambert Leclezio, rodák z Mauriciu, závodící za Francii. Jeho známka měla hodnotu 8,849.

V pátek jsou na programu volné sestavy, které rozhodnou o tom, kdo se představí v další části šampionátu.

Vedoucí ekipy Nelly Mikesková nám poskytla k průběhu soutěží svůj komentář: „Kateřině Kocurové povinná sestava se jí nepovedla dle jejich představ, tým tvoří cvičenec-lonžér-kůň, Patriot při trénincích neměl s halou žádný problém, nicméně během závodu nepředvedl během celé sestavy stejnou plynulost cvalu, což mělo vliv na předvedený výkon cvičenky. Kateřina Reslerová byla se svým výkonem a známkou spokojená. Předvedla pěknou sestavu s malým zaváháním ve stoji. Prozatím nejblíž postupu do finálové patnáctky má Jan Hablovič. Předvedl velice pěknou sestavu s precizně předvedenými cviky, nicméně Honza ve své sestavě viděl rezervy.“

 

Výsledky můžete sledovat ZDE

 
Foto: Nelly Mikesková



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE