reklama 11C

Veronika Trčová: My Chin Chin u nás byl na prodej, lepšího už nepotkám

ikonka

Jezdkyně a trenérka Veronika Trčová s koňmi sídlí v Královickém Dvoře, kde se se svým přítelem Lukášem Sojkou věnuje mimo jiné i prodeji koní. Jeden z nich se pro ni stal tím nezapomenutelným. Byl jím valach My Chin Chin.
21.07.2022 06:30  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Veronika Trčová se u koní pohybuje od deseti let. Zprvu startovala i v drezurních soutěžích, vždy se však chtěla věnovat parkuru, ve kterém dosáhla výkonnosti ST*. Bylo to s valachem My Chin Chin po hřebci Mylord Carthago, z matky po Chin Chin.
 
Kterého koně ze své kariéry byste mohla označit za toho nezapomenutelného?
Dodnes nemohu zapomenout na koně jménem My Chin Chin. Byl to kůň pro mě stvořený, rozuměla jsem si s ním tak, jako s žádným jiným.
 
Vzpomenete si na vaše první setkání?
Přijel k nám jako kůň na prodej. Bylo to někdy z jara, takže byl chlupatý, ne moc hezký, ze začátku mě vůbec nezaujal. Postupem času jsem na něm jezdila častěji a častěji a hned po prvním skákání jsem věděla, že takového koně chci. První úspěch byly vlastně hned první závody, které jsme šli bezchybně.
 
Čím si vás My Chin Chin získal? Posunul vás v něčem jezdecky vpřed? Jaký byl?
Byl velmi charakterní, takový mazlík. Také byl opravdu hodný, pracovitý a ochotný. Vždy jsme o něm říkali, že má větší srdce, než schopnost. Posunul mě výkonnostně, naučil mě precizně jezdit parkury a vnímat to, co jsem dříve tolik na parkuru neřešila. Jeho největší záliba bylo jídlo, měl rád úplně všechno.
 

Psali jsme: První jízda vedla křovím. Od té doby si Veronika Trčová přála poníka

 

Vybavíte si nějakou společnou vtipnou historku? Nebo naopak slabou chvilku?
Bohužel naše cesta trvala pouze jednu sezónu, ale dodnes se směji při vzpomínce na jednu z našich vyjížděk. Po závodech jsme vyrazili na klidnou pocházku, kde mě odložil a zůstal u mě stát. Nikdy dřív to neudělal, byl hrozně hodný. Žádné slabé chvilky jsme snad ani neměli.
 
Kterých společných úspěchů si ceníte nejvíce?
Nejvíce si cením našeho prvního společného ST, kde skákal opravdu výborně a šel hned bez chyby.
 
Momentálně už tento valach u vás není. Kam směřovala jeho další cesta?
Teď je aktuálně v Kanadě, kde se má opravdu výborně. Slečna, která ho vlastní, ho má moc ráda a já ráda sleduji, jak jim to společně funguje. Odloučení bylo těžké, dodnes mi chybí. Vzpomenu si na něj téměř každý den. Často si říkám, že to byl výjimečný kůň a už takového nikdy nepotkám.
 
Patříte k lidem, kteří mají ve stáji vždycky nějakého svého oblíbence, nebo se od toho snažíte spíše oprostit?
Snažím se to brát tak, že prodej koní k tomuto sportu patří.
 
Foto: poskytla Veronika Trčová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE