reklama 11A

Španělský Vic hostí evropský i světový šampionát ve vytrvalosti 2022

ikonka

Vytrvalci se na přelomu září a října 2022 vypraví do Španělska. Město Vic se totiž stane dějištěm mistrovství světa mladých koní. Zároveň tam proběhne i evropský šampionát pro jezdce v kategorii juniorů a mladých jezdců.
31.12.2021 14:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Katalánské město Vic zažije od 27. září do 2. října dva šampionáty FEI ve vytrvalosti. Junioři a mladí jezdci tam pojedou o evropské tituly a mladí osmiletí koně tam zamíří na mistrovství světa. V obou případech čeká účastníky trať dlouhá 120 kilometrů. 
 
Poslední šampionát mladých koní se konal v roce 2021 a mistrem světa se stal reprezentant Spojených arabských emirátů Fares Ahmad Saeed Daafoos Amer Al Mansoori v sedle hnědáka Nahar Shabab. Ryzák Kashmiir dojel na druhém místě. Sedlal ho rovněž jezdec UAE Khalfan Juma Mohammed Khamis Beljafla. Bronz brala dvojice Cardu 50 a Alba Ruiz de Villa Alvarez ze Španělska.
 
Junioři a mladí jezdci závodili o evropské medaile naposled v roce 2018. Tehdy si pro zlato v hodnocení týmů dojeli Španělé před druhými Italy. Třetí místo nikdo nezískal, žádné další družstvo nebylo klasifikováno, protože nedokončil minimální počet dvojic. 
 
Individuální titul mistra Evropy vybojovala Raquel Costa Codina s klisnou Tunez Cost. Druhá skončila Slovenka Michaela Supeková, jež sedlala bělku Girolu de Quercus. Bronz putoval do Francie zásluhou jezdkyně Lilou Tomas Arnaud na klisně Schehrezade Larzac.
 
Světový šampionát juniorů a jezdců ve věku do 21 let proběhl v roce 2021 a týmovou soutěž ovládli Francouzi před Malajsijci a Francouzi. Individuální zlato i stříbro patřilo UAE. Získali je Saeed Salem Atiq Khamis Almuhairi a Abdulla Ali Mohamed Ali Alamri. Rut Badia Marfa ze Španělska brala bronz. 
 
V celosvětovém měřítku dominují vytrvalosti jezdci Spojených arabských emirátů, dá se tedy očekávat jejich úspěch i při světovém šampionátu mladých koní. Výborně si vedou Francouzi a také Španělé, kteří navíc budou závodit v roce 2022 na domácí půdě. 
 
Ilustrační foto: Christophe Taniére / FEI



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE