reklama 11C

Janek Kroupa uspěl při mistrovství Evropy ve vytrvalosti. Byl dvacátý

ikonka

„Byl to opravdu šíleně těžký závod,“ zhodnotil Janek Kroupa průběh mistrovství Evropy 2021 v nizozemském Ermelu, které se mu podařilo s Hektorem dokončit na 20. příčce. Polovina účastníků se do cíle vytrvaleckého závodu na 160 km vůbec nedostala.
12.09.2021 21:31  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Jediný český reprezentant na mistrovství Evropy ve vytrvalosti, kterým byl Janek Kroupa s koněm Gazal V 6 Hektor, dokončil závod dlouhý 160 kilometrů v průměrné rychlosti 16,157 km/h na pěkném 20. místě. 
 
Šampionát přitom dokončilo jen 28 dvojic, bez jedné stejný počet do cíle nedojel. „Byl to opravdu šíleně těžký závod. Hluboký písek, den před závodem a v den závodu do toho ještě napršelo. Děsné!“ Takto popsal Janek Kroupa náročné podmínky pro soutěž, které se účastnila absolutní světová špička. 
 
Vítězství vybojoval Španěl Angel Soy Coll na koni Warrens Hill Chayze, který měl rychlost 20,990 km/h. Jen o něco málo pomalejší byl Francouz Vincent Gaudriot na Bum Baya d´Aqui, jehož průměrná rychlost byla 20,875 km/h. Cena za třetí místo putuje opět do Španělsko, a to zásluhou dvojice Maria Alvarez Ponton a JM Elegido, jejíž rychlost byla 20,602 km/h. Není tak divu, že týmové zlato se také stalo kořistí španělských jezdců. Druzí jsou Francouzi před Italy. 
 
Foto: poskytl Janek Kroupa a Murielle Mulder / FEI
Zdroj: Janek Kroupa a oficiální fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE