reklama 11D

Ve Vejeru ukončíme letošní sezonu a zahájíme i tu příští, říká Opatrný

ikonka

Většina české výpravy ve španělské Valencii na konci tohoto týdne ukončí svoji podzimní túru a vrací se domů. Česká parkurová jednička Aleš Opatrný však podle plánu zamíří na dva týdny do 810 kilometrů vzdáleného Vejeru de la Frontera.
10.11.2020 14:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Od 12. do 15. listopadu pokračuje ve Španělsku parkurová CES Valencia Tour, které se účastní z českých jezdců Aleš Opatrný, Linda Portychová a Viktorie Šusterová. Zatímco zmíněné jezdkyně se na konci týdne již vypraví směrem k domovu, Aleš Opatrný bude pokračovat do Vejeru de la Frontera, který je na samém jihu Španělska, doslova kousek od Gibraltaru. 
 
Na Sunshine Tour původně měli zamířit i další reprezentanti – Anna Kellnerová, Jan Štětina a Kamil Papoušek. Jelikož se však nakonec nepodařilo sestavit kompletní čtyřčlenný tým, tak z účasti upustili i zbývající jezdci a Opatrný bude ve Vejeru startovat za Českou republiku sám. 
 
„Ve třech se účastnit CSIO nemělo cenu. Pokud by se nějaký kůň po cestě zranil, nebo by nemohl odstartovat z jiného důvodu, pak by to znamenalo, že by do Poháru národů tým nenastoupil. Pro mě je to do Vejeru ‚pouze‘ osm set kilometrů, ale pro ostatní by to bylo o dva tisíce kilometrů víc, a to je pak neúměrně velké riziko,“ uvedl Aleš Opatrný, který již plánuje, že se na jich Španělska vypraví i zkraje příští sezony: „Prosinec a leden si dáme pauzu, ale v únoru bychom se sem měli vrátit a zahájit zde novou sezonu.“
 
Podzimní Sunshine Tour probíhá letos od 10. září do 29. listopadu, ta jarní v sezoně 2021 je naplánována od 9. února do 28. března. Na letošní březnovou túru ve Vejeru de la Frontera má Aleš Opatrný krásné vzpomínky, jelikož právě tam si s Forewerem splnil minimální kvalifikační limit pro účast na olympijských hrách, když se mu podařilo vyhrát Grand Prix na úrovni CSI4*.
 
Foto archiv pořadatele Sunshine Tour



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE