reklama 11B

Opatrný si po Praze a Olomouci polepšil o 80 příček v žebříčku FEI

ikonka

Česká parkurová jednička Aleš Opatrný opět patří mezi nejlepších 300 jezdců na světě. I díky výsledkům na domácích mezinárodních závodech v Praze a v Olomouci si polepšil v Longines Jumping Rankings FEI o rovných osmdesát příček na 292 pozici.
06.09.2020 06:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Aleš Opatrný má aktuálně 775 bodů v Longines žebříčku Mezinárodní jezdecké federace, což mu vyneslo 292. řádek v tabulce nejlepších parkurových jezdců světa. Z českých reprezentantů je druhý nejlepší Ondřej Zvára, ten je 438 body na 521. místě. Předešlý měsíc byl 35 řádků níže. 
 
Naopak Emma Augier de Moussac se stále propadá po půlroční nucené pauze kvůli dočasné stopce ze strany FEI. Tu má aktuálně vystavenou od ČJF další v pořadí českých jezdců Sára Vingrálková, jež figuruje na 668. místě. Předešlý měsíc jí patřila 648. příčka. 
 
Martin Řezníček je další z našich jezdců v žebříčku FEI. Polepšil si na 798. místo. Do první tisícovky se vrátila Anna Kellnerová, aktuálně je na 830. pozici, zatímco ještě v předešlém pořadí byla na 1208. řádku. Mezi TOP1000 máme ještě Zuzanu Zelinkovou a Kamila Papouška. Mají shodně 170 bodů a jsou na 985. místě.
 
Světovou jedničkou je nadále Steve Guerdat s 3627 body. Změna nenastala ani na dalších TOP pozicích. Druhý je Martin Fuchs, třetí Daniel Deusser, následují Peder Fredricson, Pieter Devos, Ben Maher, Darragh Kenny, Elizabeth Madden a Scott Brash. Ten si prohodil pořadí s aktuálně desátým Kentem Ferringtonem.
 
Foto Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE