reklama 11D

Václav Staněk úspěšný s pětihvězdičkovou klisnou Jetset. Je na prodej

ikonka

Český parkurový jezdec a absolvent Young Riders Academy Václav Staněk od letošního jara působí ve sportovní stáji Paula Schockemöhleho. Díky tomu má možnost sedlat špičkové koně, jako je jedenáctiletá klisna Jetset 111, s níž startoval v Damme.
16.11.2020 11:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

 
Při národních skokových závodech v Damme se představil v polovině listopadu český jezdec Václav Staněk v sedle jedenáctileté klisny Jetset 111. Parkur s výškou překážek do 140 centimetrů absolvoval bez penalizace a obsadil s ní 8. místo.
 
Zmíněná klisna Jetset 111 toho má za sebou již opravdu mnoho. V letech 2017 a 2018 jí sedlal reprezentant Ukrajiny, původně však Maďar, Ferenc Szentirmai. Ten s ní mj. absolvoval v srpnu 2018 Pohár národů a Grand Prix při CSIO5*-W v Budapešti. 
 

PSALI JSME: Staněk ve stájích žijící legendy: Od června pracuji pro Schockemöhleho

 
„Klisnu Jetset 111 jezdím od té doby, co jsem do stájí Paula Schockemöhleho přišel, což bude za pár dní už půl roku. Začínal jsem s ní v létě na 120 centimetrech, jelikož dva roky nezávodila. Poslední měsíc s ní chodím již soutěže do 135 a 140 centimetrů a pravidelně s umísťujeme,“ prozradil Václav Staněk a dodal, že klisna je na prodej.
 
Ostatně na prodej jsou všichni koně, které jezdí a má radost, že jsou jeho svěřenci úspěšní. „Už se prodalo několik velmi dobrých koní, které jsem sedlal. Jsem tady moc spokojen a těší mě, že jsou zde s mou prací také spokojeni. Aktuálně máme v plánu objíždět národní halové závody, které se ještě konají. Bohužel jich bylo dost kvůli koronaviru zrušeno. Nejblíže to máme právě do Damme, což je od nás asi dvacet minut cesty,“ uzavírá Václav Staněk.
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE