reklama 11B

V Brně Veveří chystají nový povrch kolbiště. Snad na něm zahájí ČSP

ikonka

Po odložení Velké ceny Hořovic na zatím neupřesněný termín by Český skokový pohár měl zahájit začátkem května v Brně Veveří, kde v těchto dnech finišuje rekonstrukce povrchu závodního kolbiště. „Navezli jsme 600 tun písku,“ prozradil Robert Smékal.
17.03.2021 09:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Český skokový pohár by se na kolbišti TJ Moravan Brno ve Veveří měl konat v sobotu 8. a v neděli 9. května. Pokud to situace kolem koronaviru Covid-19 a herpesviru EHV-1 dovolí, tak si jezdci a koně budou moci vyzkoušet zcela nový pískový povrch s geotextiliemi, který právě provozovatelé areálu navážejí.
 
„Plochu kolbiště jsme kompletně srovnali a nyní na ní postupně navážíme zcela nový písek, který jsme dovezli z Blanska. Objednané jsou již také textilie z Liberce,“ uvedl Robert Smékal.
 
Navézt obrovské množství písku do areálu v centru Brna není vůbec jednoduché. „Je toho celkem 600 tun. Na kolbiště se velký návěs nedostane, a tak jsme písek museli složit na dvoře a nahoru to postupně vozíme malou Avií. Již jsme se tam s ní otočili asi 170krát,“ popisuje Smékal.
 

PSALI JSME: Aleš Opatrný: Koně mám nyní v karanténě. Závody u nás v dubnu nebudou

 
Všichni doufají, že se tam pohárové závody, které jsou naplánované tradičně na druhý květnový víkend, budou moci uskutečnit. Jejich vrcholem by se měla stát opět Falton Velká cena Brna. Falton tuto akci podporuje již řadu let a díky Oldřichu Staňovi probíhá i zmíněná rekonstrukce povrchu jízdárny. 
 
„Jsem moc rád, že díky panu Staňovi jsme se do toho mohli pustit. Snad si kolbiště budou moci jezdci a koně brzy vyzkoušet při závodech,“ dodal Robert Smékal s tím, že uvažovat o případném náhradním termínu je zatím předčasné a plně se v přípravách soustředí na 8. a 9. května.
 
Foto: se svolením Roberta Smékala



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE