reklama 11C

Štěpánka Zavoralová: Diabella je veselý a energický kůň. Miluje lidi

ikonka

Květnová Velká cena Brna přinesla životní úspěch Štěpánky Zavoralové v sedle třináctileté klisny Diabelly. V krátkém rozhovoru jezdkyně prozradila, proč si před třemi lety vybrala právě tuto klisnu a jaké další plány má pro sportovní sezonu 2021.
15.05.2021 06:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Štěpánka Zavoralová a její holandská klisna Diabella jsou svěřenkyně trenéra Jiřího Skřivana a jejich domovskou stájí je Suchá u Litomyšle. V neděli 9. května byly jedinou dvojicí, které se podařilo dokončit základní kolo i finále Velké ceny Brna bez jediného trestného bodu a připsaly si tak společně jejich dosud největší úspěch. Právem tak Štěpánka označila Diabellu za nezapomenutelného koně.
 
Jak dlouho již Diabellu jezdíte?
 
Diabellu jsem koupila před třemi lety z Holandska a od té doby spolu závodíme. Tehdy už byla desetiletá. Vybrala jsem si ji a ještě dva týdny jsem ji měla doma na zkoušku. Diabella je hodně energická, takže nám chvíli trvalo, než jsme se sehrály, než jsem přišla, jak na ni a co jí vyhovuje. Hned od začátku mě však dostala svými schopnostmi.
 

Nepřehlédněte: Tereza Veselá: Praha mi otevřela dveře do dalších tříhvězdových závodů

 

Můžete popsat její povahu?
 
Je to hrozně hodný kůň, má opravdu ráda lidi. Nikdy jsem nezažila takového koně. Ošetřování, kování, veterinář - vše je s ní bez problému, jen pod sedlem má, jak už jsem řekla, více enregie. Má velkou chuť jít dopředu, opravdu hodně ji baví skákat. Ona je takový veselý kůň, na vše má nějakou odpověď, ale vždy je to myšleno v dobrém.
 
Sezonu 2021 jste společně s Diabellou zahájila vítězstvím Velké ceny Brna. Považujete tento triumf za váš zatím nejcennější úspěch?
 
Určitě ano, bylo to pro nás takové nečekané vítězství. I šampaňské jsme otevřeli.
 
Jaké plány máte na letošní sezonu?
 
Já doufám, že už se začne trochu více rozvolňovat a bude více závodů. Chtěla bych se účastnit závodů Českého skokového poháru, ráda bych vyjela třeba i do Prahy či do Olomouce. Uvidíme, jaké termíny budou k dispozici.
 
Úvodní foto Martina Burianová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE