reklama 11A

Tereza Veselá: Praha mi otevřela dveře do dalších tříhvězdových závodů

ikonka

Na přelomu dubna a května se obou mezinárodních závodů v Praze účastnila i česká reprezentantka Tereza Veselá. Do své nové domoviny v nizozemských stájích Hans Dings Stables se vracela s dobrým pocitem z výkonů a nadějnou vyhlídkou pro sezonu 2021.
12.05.2021 11:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
"Do Prahy jsme se vydali s cílem kvalifikovat se na mistrovství Evropy," uvedla hned na začátku rozhovoru Tereza Veselá, která strávila se svými koňskými svěřenci dva týdny na přelomu dubna a května ve Velké Chuchli při CSI2*-W a CSIO3* CET Prague Cup 2021. "Kvalifikovat do Grand Prix se nám podařilo až v sobotu ve stopadesátce, přičemž já i kůň jsme šli vůbec poprvé mezinárodní stopadesátku. Byla jsem velmi spokojená, jak Ferrari skákal a jak se s takovou obtížností porovnal." 
 
Jak jste byla spokojená s výkonem v samotné Grand Prix?
 
V Grand Prix skákal Ferrari také výborně, ale už na něm byla znát únava díky tomu, že jsme se kvalifikovali až sobotní stopadesátkou. Ty parkury přišly relativně rychle po sobě, navíc se změnilo počasí a bylo v neděli hodně teplo. Cítila jsem, že je už poměrně unavený, a tak přišly tři chyby. Ale celkově jsem s ním byla opravdu velmi spokojená, protože pro něj to byly o schůdek větší soutěže, než jsme byli zvyklí. Do té doby jsme chodili jen stopětačtyřicet, byly to sice i dvouhvězdové Grand Prix, ale spočítám je všechny na prstech obou ruk, opravdu jich zatím moc neabsolvoval. Pro nás oba to byl poměrně slušný výsledek.
 
Měla jste s sebou i mladé koně. Dařilo se jim?
 
Sedmiletý podával po celou dobu vyrovnané výkony, chodil čistě či za chybu, ten udělal veliký posun. Šestiletý se trochu hledal a osmiletá klisna, co chodila střední túry, skákala výborně v prvním týdnu, v druhém měla bohužel smůlu, jelikož se zranila na opracovišti.
 

Nepřehlédněte: Tereza Veselá: Jsme sice obchodní stáj, ale stále mám sny jako jezdec

 

S jakým pocitem jste se vracela z Prahy zpět domů?
 
Chválím super organizaci a příjemné prostředí. V Chuchli jsem byla poprvé a celkově mě to mile překvapilo, jak je areál hezky vybudovaný. Praha mi otevřela zase další vrátka a určitě se budu chtít dál účastnit tříhvězdových závodů s tím, že se budeme snažit získat kvalifikaci na mistrovství Evropy. Zatím máme jen cíl toho dosáhnout a pak se uvidí, jestli to k tomu vůbec bude vzhledem k tomu, že tyto soutěže neabsolvujeme úplně dlouho. Kůň sice v poslední době ukazuje, že tu kvalitu má, ale taky je schopný jít parkur za tři chyby. Pořád se musíme zdokonalovat.
 
Máte nějaké konkrétní plány na sezonu 2021?
 
Plány na letošek se budou odvíjet podle toho, zda-li budu mít koně, což u mě není nikdy jisté vzhledem k tomu, že pracuji v prodejní stáji. Určitě bych chtěla jet na mistrovství České republiky do Olomouce. Obecně si nedělám plány na dlouhou dobu dopředu, ale přizpůsobuji se aktuální situaci.
 
Zasáhla významně vaši prodejní stáj už druhým rokem probíhající koronavirové epidemie?
 
Obchodujeme nejvíce s Amerikou. Kupci k nám nejezdili zkoušet koně ani před koronakrizí, případně velmi výjimečně, koně jsme vždy prodávali především na základě videí. Během prvních tří měsíců po vypuknutí pandemie se nevědělo, co bude, lidi byli opatrní, a v tu dobu jsme neprodali jediného koně. Ale jakmile se to trošku uvolnilo a začalo se opět cestovat, prodej se dokonce ještě zvýšil ve srovnání s předchozím rokem. Lidi se naučili více nakupovat prostřednictvím videí. Z 95 procent se zaměřujeme na koně typu hunter, ale poptávku máme i po skokových koních. Podařilo se mi sehnat několik klientů přímo na mezinárodních závodech, to byl například Abdel Said, Martin Fuchs a ozývají se i další. Pro nás tedy koronakrize nepřinesla negativní změnu, ba naopak - díky prodejům na základě videí je to pro nás pohodlnější.
 
Ilustrační foto Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE