reklama 11D

Kateřina Kubrická: Koně jsou součástí naší rodiny. Nyní vede Lentilka

ikonka

V úvodu jezdecké kariéry Kateřiny Kubrické zanechal nezapomenutelné vzpomínky „pan poník“ Bohemia Wild Boy, který s tehdy začínající jezdkyní nejednou utekl z parkuru. Další cenné zkušenosti přinesli jezdkyni koně často pocházející z vlastního chovu.
12.04.2021 11:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Parkurová jezdkyně Kateřina Kubrická pochází z jezdecké rodiny, a tak měla odmalička ke koním velmi blízko. Rodiče ji však k tomuto sportu nikdy nenutili. Kateřina bydlí aktuálně v Novém Jičíně, ale více než dvacet let žila v jezdeckém areálu svých rodičů v moravském Kuníně, kam se stále za koňmi vrací.
 
Který z koní vaší jezdecké kariéry je pro vás nezapomenutelný?
 
Na žádného koně z mé kariéry se nedá zapomenou, každý je něčím výjimečný, každý mě naučil něco jiného. Mezi poníky bych chtěla určitě vypíchnout Bohemia Wild Boye, to je opravdu pan poník. Wildu jsem měla od jeho tří let a prošla jsem s ním úplně vše.  Má neskutečnou osobnost a skákání ho vždy bavilo. Pro jezdce by udělal první poslední, tedy až po pečlivém výcviku. 
 
Jak vzpomínáte na společné začátky s Wildou?
 
Začátky s ním byly velice úsměvné. Jelikož jsem byla ještě malinká, tak na parkuru se ze začátku rozhodl, že jde domů a prostě šel. Odcválal se mnou. Neměla jsem sílu, tak se mnou častokrát z parkuru přeběhl na opracoviště. Jednou pršelo, taťka Wildu postrašil deštníkem a od té doby se nám dařilo parkur dokončit. Dokonce si pamatuji, že jsem si psala do deníčku přání, aby se mnou Wilda neutíkal z parkuru. Aktuálně ma Wildu Viktorie Pospíšilová, která mu společně s maminkou připravila skvělý důchod, za co jsem moc vděčná. 
 

Kateřina Kubrická: Jsem pyšná na rodiče za to, co dokázali vybudovat

Mluvila jste o vícero koních, kteří jsou pro vás nezapomenutelní. O jaké další se jedná?
 
Od Wildy už jsem postupně přecházela na velké koně. Prvním následníkem byl Gem, potom Debora, se tou jsem byla třetí na mistrovství České republiky v Mostě v kategorii děti. Následovalo duo matky a dcery Šejla a Šejna, tyto dvě nebyl podle jména nikdo schopen odlišit, přitom každá z nich byla úplně jiná. Šejla byla kůň, se kterým jsem poprvé absolvovala parkur stupně T, zároveň jsem s ní prožila jediný svůj ošklivý pád, ale po pádu byla prvním koněm, na kterého jsem si sedla. Šejna, tedy dcera Šejly, pochází z našeho chovu, pracovali jsme s ní tedy úplně od malička. Se Šejnou jsem absolvovala mistrovství Evropy v Rakouskou za juniory. Obě tyto klisny už nejezdím. Šejna ve sportu ještě zůstala, jezdí ji Rozálie Pichrtová, kterou trénuje můj otec. Takže máme Šejničku pod dohledem a má se moc dobře.
 
Kdo je vaší stájovou jedničkou nyní?
 
Aktuálně vede Lentilka, která je také z našeho chovu, a tak se se mnou trápí už od malička. Lentilka je osobnost sama o sobě, všichni ji poznají na první pohled. Aktuálně mám tedy v práci jen dva koně, a to Lentilku a pětiletou Greys. Vzhledem k mým pracovním a školním povinnostem mi tento počet koní vyhovuje.  
 
Patříte k lidem, kteří mají ve stáji vždycky nějakého svého oblíbence, nebo se od toho snažíte spíše oprostit?
 
Mám ráda všechny své koně stejně. Samozřejmě, když mě jeden z nich naštve, tak má chvíli útrum, ale vydrží mi to tak půl dne. Vzhledem k tomu, že až na pár výjimek jezdím nebo jsem jezdila pouze koně, které vlastní rodiče, tak je to úplně o něčem jiném. Vždy mi dělalo větší radost jezdit se svými koňmi a mít s nimi úspěchy, než jezdit cizí. S rodiči koně vnímáme jako součást rodiny.
 
Foto se svolením Kateřiny Kubrické (úvodní foto - klisna Lentilka)



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE