reklama 11B

Myslím, že by na mě a Lenyho byla babička pyšná, říká Ema Štěpánková

ikonka

Čtrnáctiletá Ema Štěpánková má za sebou již desítky startů v každé z olympijských jezdeckých disciplín a medaili z mistrovství České republiky ve všestrannosti. Sportovní dvojici tvoří mimo jiné s poníkem Leny Gold, kterého pro Emu zakoupila babička.
19.04.2021 11:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Pony jezdkyně všestrannosti, parkuru i drezury Ema Štěpánková si váží toho, že má příležitost účastnit se závodů na více koních, její srdcovou záležitostí je ovšem osmiletý pony Leny Gold K. Na začátku byli oba nezkušení, což vyžadovalo oboustrannou trpělivost. Složité začátky však Leny Emě již mnohokrát vynahradil.
 
Poznala jste nějakého koně, kterého byste označila za nezapomenutelného?
 
Nezapomenutelný kůň je pro mne určitě Leny Gold K. Je to osmiletý valach pony. Jezdím na něm už šest let. Lenyho mi do mých sportovních začátků koupila babička, která bohužel už není mezi námi. Leny mě provází od mých jezdeckých začátků, přes složení zkoušek ZZVJ, prvních závodů v parkuru, drezuře i všestrannosti. Získali jsme spolu medaili z mistrovství České republiky všestrannosti i první místo v naší první Z všestrannosti s velkými koňmi. Bohužel minulou sezonu trápily Lenyho zdravotní problémy. Doufám, že letos už bude vše dobré a my si společně ještě nějaké závody zajedeme. Jsem ráda, že na závodech můžu jezdit více koní, ale Leny je mojí srdcovou záležitostí. Myslím, že by na nás babička byla pyšná. Každý den mi ji Leny připomíná.
 

ČTĚTE TAKÉ: Diana Lochmanová: Už osm let trénuji s Petrem Myškou. Simon je pohodář

 

Jaké byly vaše společné začátky?
 
Nejdříve to nebylo vůbec jednoduché, protože jsem měla jen jezdecké základy a Leny skoro žádné zkušenosti. Když se na to dívám zpětně, tak jsem měla radost z každého pokroku, a složité začátky mi Leny později mnohokrát vynahradil. Mezi nezapomenutelné zážitky patří moje i Lenyho první všestrannost, kdy jsme v krosu přijeli asi minutu před limitem. Do teď na to ráda vzpomínám.
 
Můžete popsat jeho povahu?
 
Je to především hrozně nenažraný a tlustý poník. Povahově je hrozně hodný a pod sedlem pracovitý. Na skoky nekouká a skákání ho baví. Také rád zkouší moji pozornost radostným vyhazováním. Nejradši však skáče terénní překážky.
 
Kterých vašich společných úspěchů si vážíte nejvíce?
 
Naším největších úspěchem je určitě medaile z mistrovství České republiky a první místo v naší první Z všestrannosti. Doufám, že další úspěchy ještě přijdou.
 
Má nějaké speciální zvyky?
 
Ve výběhu se nejraději hned vyválí. Když přijde do stáje, musí okamžitě zkontrolovat žlab a mojí kapsu.
 
Úvodní foto Marcel Runštuk



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE