reklama 11A

Skvělý Ideal Approach: V devíti letech vyhrál start - cíl v Hamburku

ikonka

Stáj Lokotrans a trenér Luboš Urbánek v sobotu pokračovali ve svém účinkování na německém derby-mítinku v Hamburku. Den po druhé příčce Lailaha slavili cenné vítězství v jedničkovém "top handicapu" o 12 000 eur díky veteránovi Ideal Approachovi.
03.07.2021 19:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Železný Ideal Approach, jeden z nejkonzistentnějších koní v českém tréninku, si v sobotu připsal jedničkové vítězství ve čtvrté zemi. Valach stáje Lokotrans ve svých devíti letech triumfoval stylem start - cíl v Hamburku.

Svěřenec Luboše Urbánka potvrdil i na německém derby-mítinku, že si nadále drží svůj vysoký standard. Poté, co v dubnu ovládl Velkou aprílovou cenu pod Martinou Havelkovou, ho v jedničkovém handicapu Preis der Besitzervereinigung für Vollblutzucht und Rennen (1800 m, 12 000 eur) vedla švýcarská jezdkyně působící v Německu Sybille Vogt a podařilo se jí na špici dokonale nastavit tempo.

Ideal Approach cválal na původně měkké, ale během odpoledne rychle vysychající dráze cválal Ideal Approach s velkou chutí a na distanci měl stále převahu. V posledních metrech se k němu sice začal blížit finišující Toriano, ale cíl přišel pro českého zástupce v pravý čas a Vogt stále kontrolovala náskok 3/4 délky.

 

Čtěte také: Lailaho bojoval v Hamburku o vítězství, Jir Sun v grupě 3 nestačil

 

"Je to prostě starý mazák. Přesně ví, co se po něm chce a co má udělat. Rád chodí ze špice, takže nebylo co řešit," usmívala se Vogt po doběhu, která svým úspěchem v českých barvách opět oživila úvahy, zda by mohla zavítat do Prahy na Evropský pohár žokejů.

Ideal Approach byl s kursem 117:10 druhým největším outsiderem dostihu, v Německu je však respektován už od loňského srpnového vítězství start - cíl ve dvojkovém handicapu v Düsseldorfu. Sobotní úspěch byl pro někdejšího španělského zimního favorita podle statistik Jockey Clubu ČR jedenáctým vítězstvím z 59 startů a na dotacích vyběhal téměř čtyřmi miliony korun.

O čtyři hodiny dříve se na hamburském závodišti Horn představil i tříletý Dionis. Do St. Legeru a Slovenského derby přihlášený Dionis a pod Sybille Vogt doběhl pátý v dostihu nezvítězivších na 2200 metrů.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE