reklama 11C

Meranská neděle ve znamení hattricku. Notti Magiche má třetí "Evropu"

ikonka

Jedenáctiletý valach Notti Magiche s Ondřejem Velkem nenašli v Grande Steeple-Chase d'Europa soupeře, o další dva české úspěchy v rámci nabité překážkové neděle v Meranu se postarali Gangster de Coddes (Josef Bartoš) a Almost Human (Pavel Složil).
28.06.2021 11:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Nezdolný Notti Magiche v neděli potřetí za sebou triumfoval v Grande Steeple-Chase d’Europa (Gd1, 4600 m, 65 000 eur). Jedenáctiletý valach stáje Scuderia Aichner SRL, kterého pro trenéra Josefa Váňu mladšího odjezdil Ondřej Velek, dokonale využil nepřítomnosti favoritů a v ryze českém doběhu se lehce odpoutal od Bugsie Maloneho a Rekiho.

Vrchol velkého víkendu v Meranu přišel o část svého náboje už před startem, když byli škrtnuti L’Estran a Northerly Wind. V nijak zvlášť rychlém úvodu vodil Minella For Me, ten ale po skokanské chybě spadl a na jedné z dalších překážek jako volný kůň “sestřelil” Lodgian Whistla. Na řetězovou kolizi doplatil i Al Bustan.

V dostihu tak pokračovala jen trojice českých koní, která zbytek kursu přeskákala bez kolizí. Notti Magiche udržel vedení a v závěru odskočil o 10 délek.

 

Čtěte také: Třetí České derby pro Janáčka. Hazarder vyhrál duel vítězů předzkoušek

 

Majitel Josef Aichner a trenér Josef Váňa mladší slavili úspěch i v LXVI Premio Enzo Vanoni (Gd2, 3800 m, 40 000 eur) pro čtyř- a pětileté koně. Jedna ze stájových hvězd Gangster de Coddes se pod Josefem Bartošem prosadila stylem start cíl o šest délek před Tancarvillem a domácí Lady Minx.

Druhý vrchol meranské neděle měl být soubojem Gangster de Coddes a letos ve třech startech neporažené Honey Sexy, ale klisna stáje Dr. Charvát škobrtla na několika skocích a -nakonec za jednou překážkou neustála doskok.

Gangster de Coddes tak na špici osaměl a přestože se pětiletého valacha v závěru jala stíhat Lady Minx a při točení do cílové roviny musel Bartoš svého partnera rovnat ve vnější stopě, o vítězi nebylo ani na okamžik pochyb.

Jen čtyři koně se postavili na start cross country Memorial Mario Argenton (Gd3, 5000 m, 30 000 eur) a také zde hráli čeští aktéři přesilovku. Hned po startu odskočil o mnoho délek osmiletý Almost Human s Pavlem Složilem, v průběhu času ale začalo malé pole za ním povážlivě řídnout.

Nejprve ztratil jezdce Broughton a po něm i All About Cossio. Poslední kilometr se tak změnil v match Almost Humana a domácího Burrows Lanea, ale valach stáje Jokr-Váňa si své čtvrté vítězství v Meranu už pohlídal a triumfoval o 8 délek.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE