reklama 11B

Další vítězství Opatrného. Při poháru ve Velké Chuchli uspěl i Zvára

ikonka

Poprvé ve své osmnáctileté historii zavítal Český skokový pohár do Chuchle Areny Praha, kde se již za necelý měsíc uskuteční velké mezinárodní závody spojené s olympijskou kvalifikací. V národním týmu by neměli chybět Aleš Opatrný s Ondřejem Zvárou.
26.07.2020 17:52  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Dva velmi výrazní členové reprezentačního A-kádru početné diváky v pražské Velké Chuchli přesvědčili o svých kvalitách a umístili se na dvou nejvyšších příčkách Velké ceny Prahy, která je papírově šestým kolem letošního devatenáctého ročníku domácí parkurové extraligy. 
 
Jak Opatrný, tak Zvára již mají v pohárových soutěžích po jednom vítězství. Aleš Opatrný vyhrál ve Zduchovicích, Ondřej Zvára přijel do Prahy přijel na vítězné vlně z Martinic, kde minulý týden vyhrál v předešlém kole Českého skokového poháru. S Quimerem-M předvedl v Chuchli dvě bezchybné jízdy a v čase 45,20 zaujal pozici lídra. 
 
Na startu Velké ceny již zbýval pouze Aleš Opatrný s Dukatem VTH, který přesně věděl, kde má ušetřit důležité metry. Ani on na žádné z překážek nechyboval a cílem projel o šest desetin sekundy rychleji než Ondřej Zvára. Radoval se tak ze svého čtyřicátého vítězství v této domácí parkurové extralize. „Snažil jsem se to z úvodu nepřehnat. To se nám podařilo, a nakonec jsem byl v cíli asi o půl sekundy rychlejší. Dukato je rychlý kůň, a to se o něm ví,“ konstatoval Aleš Opatrný.
 
Na stupních vítězů doplnil Opatrného se Zvárou Jan Štětina. Ten s Gylordem-S také nezaznamenal ani jeden trestný bod. V jeho případě se časomíra zastavila na hodnotě 48,08 sekundy. Další dvě příčky patřily opět zmiňovaným dvěma reprezentantům. Čtvrtý skončil Zvára v sedle Cento Lana Arcus, jenž zapisoval jeden trestný bod v základní části soutěže. Aleš Opatrný s Carmanem si nesl dokonce z úvodního kola čtyři trestné body za jednu chybu. Napodruhé již nezaváhal a dojel si pro pátou pozici. 
 
Český skokový pohár již za týden pokračuje v Olomouci, kde proběhnou hned dvě kvalifikační kola seriálu. Záznam Velké ceny Prahy odvysílá Česká televize ve středu odpoledne na programu ČT Sport.
 
Foto Zenono Kisza / ČSP



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE