reklama 11D

Ondřej Zvára: Těším se na specifickou atmosféru, kterou mistrovství má

ikonka

Letošní parkurové mistrovství slibuje opravdu skvělou sportovní podívanou. Kromě Aleše Opatrného a Kamila Papouška nebude v Martinicích chybět další český reprezentant Ondřej Zvára. „Na mistrovství jedu po dlouhých šesti letech,“ těší se Zvára.
24.09.2020 16:50  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A

V areálu Equitana Martinice u Březnice proběhne ve dnech 1. až 4. října mistrovství České republiky v parkurovém skákání. Vypsány jsou tradiční kategorie seniorů jednotlivců a žen, U25 a chybět nebude ani týmová kategorie družstev.
 
Svou účast při mistrovství již potvrdili mj. i členové reprezentačního A-kádru Aleš Opatrný, Kamil Papoušek či Ondřej Zvára: „Do soutěže jednotlivců plánuje nastoupit s dvojicí koní, jimiž jsou Quimero-M a Chaccolan. Do soutěže družstev nastoupím s valachem Fritske,“ upřesnil.
 
Ondřej Zvára zavzpomínal na svou poslední mistrovskou účast, která byla v roce 2014, kdy s Cento Lanem skončil v Martinicích na čtvrtém místě. O rok dříve se stejným koněm dokonce na ptýrovském kolbišti v mistrovské soutěži zvítězil a v roce 2011 mu taktéž na Ptýrově patřilo druhé místo s klisnou Carmen Arcus. „Myslím, že mám docela dobrou úspěšnost v poměru k mým účastem při republikovém mistrovství,“ říká.
 
Umístění na nejvyšších příčkách však pro Zváru není prvořadé: „Každý parkur, do kterého nastupuji se snažím dojít čistě a když to všechno vyjde, tak je to bonus navíc. Nejsem takový, že bych to úplně nějak hrotil. Samozřejmě, že úspěch chceme a budeme se o něj snažit, ale pořád je pro nás hlavní cíl udržet Cento Lana a Quimera v TOP kondici a co nejlépe je připravit na příští rok. Pokud nám to coronavirová situace umožní, tak se chceme co nejlépe připravovat na olympiádu,“ zmiňuje jezdec své ambice a dodává, že své koně už přes dvanáct let připravuje ve spolupráci s trenérem Miroslavem Půlpánem a pro letošní přípravy na mistrovství neplánují žádné zásadní změny. 
 

PSALI JSME: Kamil Papoušek se vrací: Do Martinic se jedu zúčastnit. Cítím se dobře

 
Stájová jednička, hřebec Cetno Lano Arcus, si aktuálně užívá závodní přestávku, naposledy startoval v parkurech světové úrovně v Praze při CSIO Prague Cupu. „Držíme se plánu, že s ním nebudeme v jeho věku startovat moc často, ale když už startuje, chceme, aby ty závody za něco stály. Po výkonech v Praze bylo krásně vidět, že je na tom fyzicky dobře.“
 
Martinice patří mezi oblíbené areály Ondřeje Zváry, stejně jako kolbiště v pražské Velké Chuchli či v Olomouci. Martinice jsou pro něj navíc v krátké dojezdové vzdálenosti, takže skutečnost, že se mistrovství republiky koná právě v tomto areálu, řadí mezi pozitiva. Kladně hodnotí i volbu stavitele kurzů, kterým bude Chorvat Eduard Petrovič. „Jsem moc rád, že je tam tento stavitel, protože ho mám moc rád. Velmi rád jezdím jeho parkury, myslím, že má velký cit a dobře odhadne kvalitu startovního pole. Udělalo mi to velkou radost, když jsem ho viděl uvedeného v rozpisu závodů,“ konstatoval.
 
Mistrovství České republiky je událost, která je pro většinu účastníků i diváků nedomyslitelně spojena s velmi specifickou atmosférou. Letošní šampionát pomyslně uzavře celou parkurovou sezonu, která je obohacena starty našich reprezentantů, kteří za normálních okolností startují v zahraničí na mezinárodních závodech. „Hodně lidí mistrovství republiky baví a těší se na něj. Já ho beru jako plus, myslím si, že je to krásný vrchol sezony pro většinu lidí. To, že se koná v tomto pozdním termínu, mi nevadí. Koně se sice dostávají trochu do línání a na některých se projevuje podzimní únava, ale myslím si, že mistrovství republiky alespoň prověří kvality koní a jezdců,“ podotýká Zvára a dodává: „Podle mého názoru to bude otevřené až do posledního kola. Doufám, že diváci uvidí pěkný sport, a že to bude pro všechny hezký zážitek na konci sezony.“ 
 
Veškeré aktuality o přípravách a programu parkurového mistrovství České republiky najdete na adrese www.mistrovskemartinice.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE