reklama 11D

Šampion v podezření. Pierre-Charles Boudot čelí obvinění ze znásilnění

ikonka

Dva roky po triumfu v Ceně vítězného oblouku a uprostřed snahy o nový francouzský rekord v počtu vítězství za sezonu prožívá žokej Pierre-Charles Boudot těžké období. Kvůli podezření ze znásilnění je momentálně nejistá nejen jeho jezdecká budoucnost.
14.05.2021 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Na začátku letošní sezony vyhlásil trojnásobný šampion francouzských žokejů Pierre-Charles Boudot ambiciózní cíl. Chtěl překonat své osobní maximum 300 vítězů za jeden rok a dostat se i přes národní rekord 305 vítězů Christophea Soumillona z roku 2017. Až do tohoto týdne se zdálo, že za těmito metami směřuje mílovými kroky. V aktuální sezoně si připsal už 105 dostihů a vede průběžné pořadí francouzského šampionátu s komfortním náskokem více než padesáti vítězství.

V posledních dnech však řeší 28letý Boudot úplně jiné starosti. Čelí obvinění ze znásilnění pracovní jezdkyně, které se mělo odehrát v noci na 18. února v Cagnes-sur-mer.

V pondělí byl zadržen policií v Chantilly a dva dny vyslýchán. Spolu s ním putoval do vazby i kolega Pierre Bazire, který je podezřelý z neoznámení trestného činu. Boudot se mezitím dostal díky složení kauce 50 000 eur na svobodu, ale France Galop mu prozatím odebral licenci. Vedoucí muž statistiky tak přišel mimo jiné o angažmá na vítězi Prix d’Hedouville In Swoopovi.

 

Čtěte také: Nagano Gold v Paříži vodil, pak zeslábl. To nemohl dát, lituje Luka

 

Dočasný zákaz činnosti platí do soboty. V pátek proběhne slyšení obou jezdců, po němž francouzská autorita rozhodne o dalším postupu. France Galop sice konstatoval, že do rozhodnutí celého případu respektuje presumpci neviny, svůj postup však zdůvodňuje potřebou hájit dobré jméno sportu a také starostí o bezpečnost samotných dostihů.

Policie se případem údajného znásilnění zabývá od 19. února, na veřejnost pronikly první zprávy o několik týdnů později. Boudot a jeho právní zástupci v březnu veškerá podezření odmítli a ohlásili, že budou usilovat o prokázání žokejovy neviny.

Prokurátor Jean-Baptiste Bladier ve svém středečním stanovisku připomněl médiím, že vznesení obvinění neznamená automatické potvrzení viny a vyzval je ke zdrženlivosti. Identita oběti podle francouzských zákonů nesmí být zveřejněna.

Pierre-Charles Boudot v roce 2019 dovedl Waldgeista k vítězství v Ceně vítězného oblouku. Loni triumfoval ve dvanácti dostizích grupy 1 včetně Quipco Queen Elizabeth II Stakes a doublu na Breeders’ Cupu.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE