reklama 11C

Gangster de Coddes druhý v Dieppe, L'Estran vyloučen kvůli očkování

ikonka

Dvě ze svých největších hvězd vezl Josef Váňa mladší do francouzského Dieppe, ale nakonec mohla běžet jen jedna z nich. L'Estran byl škrtnut kvůli administrativním problémům, Gangster de Coddes skončil po aktivním průběhu druhý ve steeplechase.
12.05.2021 16:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12B

Letošní debut dvojnásobného vítěze Gran Premio Merano L’Estrana se odkládá. Osmiletý hnědák stáje Scuderia Aichner SRL měl ve středu startovat v proutěných překážkách na 3800 metrů v Dieppe, ale pořadatelé ho nepustili na start kvůli mezerám ve vakcinaci.

Konkrétně chybělo L'Estranovi přeočkování na koňskou chřipku, které Francie od minulého týdne nově vyžaduje každého půl roku. Trenér Josef Váňa mladší dostal pokutu 150 eur. Ze stejného důvodu se dostihu o 21 000 eur nemohla zúčastnit ani klisna Allee des Eiders z tréninku Francoise Marii Cottina.

Jediným českým účastníkem v Dieppe tak zůstal pětiletý Gangster de Coddes, jehož loňský hattrick na italských drahách vrcholil Gd2 vítězstvím v Premio Corsa Siepi dei 4 Anni. Ve středeční steeplechase Prix de la Ville de Rouxmesnil Bouteilles (3900 m, 21 000 eur) zpočátku Josef Bartoš držel valacha na pozici kolem sedmého místa.

Poté, co se tempo při nabíhání do rozhodujícího okruhu zpomalilo, přešel na špici a ještě závěrečnou překážku skákal jako první. Ve finiši se přes něj dostala favoritka Dinette des Ballon a hnědák uhájil druhé místo, 3 1/2 délky za vítězkou. "Gangster de Coddes šel výborně. Potvrdil své kvality, s ním se určitě dá do Francie jezdit," řekl Bartoš po doběhu.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE