reklama 11B

Živě: Chuchle slibuje špičkové dostihy. Sledujte Velkou jarní cenu

ikonka

První díl klasické trojkoruny, významný derby-trial i mílařská lahůdka. V Chuchle Areně Praha se v neděli 16. května poběží hned tři jedničkové dostihy se špičkovým obsazením. Přímý přenos z celého odpoledne vysílá internetová televize EquiTV.
11.05.2021 21:52  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
ŽIVĚ
| FANCLUB
reklama 12D
 
Rok po Českém derby slaví významné jubileum i druhý nejstarší klasický dostih na českém území Velká jarní cena, která se na rozdíl od modré stuhy nikdy neběžela jinde než v Chuchle Areně Praha. Její 100. ročník v neděli 16. května slibuje zajímavý a otevřený dostih. Celý mítink se opět koná v režimu bez diváků, přímý přenos nabídne EquiTV.
 

ON-LINE PŘENOS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Okruh šancových koní se bude rekrutovat nejen z aktérů dubnového Memoriálu profesora Václava Michala. Vítěz klasické předzkoušky Mandarin před třemi týdny ukázal rezervy, na startu nechybějí ani Dragon Arrow, Rabbit Red Jazz a Vert Liberte.
 
Hned tři hřebci mají v nohou slovenský ekvivalent Velké jarní ceny z minulého týdne. Nejlépe si počínal čtvrtý Aidensfield, naopak Arion a Procellarum skončili v poli poražených.
 
Vítězstvím v menším dostihu naznačil potenciál Royal Word, velkou neznámou je dvakrát ve Francii představený Mysak Miki. Příznivci českého chovu budou týden po mosteckém vítězství Solemeeny držet palce dvojici Lailaho a Fabrijan Erste, French Chardonnay je polobratrem další hrdinky z minulé neděle Faliraki.
 
Stejně jako před třemi týdny se v neděli uskuteční ještě dva další jedničkové dostihy. První z důležitých derby-trialů Memoriál JUDr. Otakara Frankenbergera přilákal patnáct startujících. Proti vítězi ze zahajovací neděle Locomotive se na distanci 2200 metrů postaví mimo jiné letos debutující Hazarder.
 
Mílařskou lahůdkou bude Velká květnová cena s šampionem Ignaciusem Reillym, vítězem Velké dubnové ceny Ratem, nejlepšími z posledních dvou ročníků Black Canyonem a Cape Freedomem a také s trojnásobným šampionem sprinterů Mr Rightem.
 
Chuchelská neděle začíná prvním dostihem ve 14:00, přenos EquiTV.cz si můžete pustit už od 13:30. Upozorňujeme, že se jedná o stream v režimu +5. To znamená, že on-line vysílání je zpožděno o pět minut oproti reálu. Tzv. nízkolatenční vysílání mohou zájemci sledovat prostřednictvím stránek Tipsportu.
 
Foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE