reklama 11C

Rada plemenné knihy ČT založila nový spolek. Znamená to konec SCHČT?

ikonka

Jak informovala redakci Jezdci.cz Kateřina Hanušová, Rada plemenné knihy Český teplokrevník založila na základě usnesení většiny oblastních schůzí Svazu chovatelů českého teplokrevníka nový spolek a spustila nové internetové stránky.
01.09.2020 14:13  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Spolek Český teplokrevník byl založen dle tiskového prohlášení zaslaného Kateřinou Hanušovou všemi sedmi členy Rady plemenné knihy ČT na základě usnesení většiny oblastních schůzí Svazu chovatelů českého teplokrevníka v roce 2020. Členové SCHČT tak ve své podstatě schválili založení spolku, který by mohl teoreticky původní sdružení do budoucna nahradit. 
 
V červnu 2020 byl spolek doporučen kolegiem Asociací svazů chovatelů koní ČR k přijetí, avšak toto přijetí musí schválit valná hromada ASCHK, která má dle plánu proběhnout v listopadu 2020. „Do té doby bychom rádi naplnili členskou základnu co největším množstvím chovatelů českého teplokrevníka, kteří navzdory složité situaci uplynulých let neztrácejí zájem aktivně se podílet na chovu a věří, že Rada plemenné knihy, kterou si v roce 2019 zvolili, pracuje s maximálním nasazením právě pro ně,“ uvádí Kateřina Hanušová.
 
Smyslem vzniku spolku je dle usnesení oblastních schůzí SCHČT převzetí funkce odborného svazu pro plemeno český teplokrevník v případě vyhrocení situace SCHČT. 
 
„Organizace spolku i jeho finanční řád budou obdobné jako v SCHČT (viz stanovy) a v roce 2020 přijímá členy bez jakéhokoli vstupního nebo ročního poplatku. Členové nového spolku nyní spustili nové webové stránky www.ceskyteplokrevnik.cz, na kterých se lze zaregistrovat a také vyplnit přihlášku do nového spolku. Jejich součástí je také fórum na výměnu chovatelských názorů, určené pouze pro registrované členy spolku. Kromě informování o novém spolku bude tento web zároveň fungovat jako informační kanál stávající Rady plemenné knihy ČT,“ uvádí dále Kateřina Hanušová, která je dle NIC.CZ také držitelem zmíněné internetové domény. 
 

PSALI JSME: Kauza SCHČT: Odvolací soud potvrdil neplatnost konference z 29.6.2016

 
Stránky tak z tohoto pohledu jsou v majetku fyzické osoby, nikoliv nově vzniklého spolku Český teplokrevník z.s. „Jsem členem rady plemenné knihy a jedním ze zakládajících členů spolku. V toto chvíli doménu na spolek převádět nechci i z důvodu dřívějších špatných zkušeností s převodem domén. Pokud vše půjde podle plánu, tak bych do budoucna vlastnictví domény na spolek Český teplokrevník převedla,“ zdůvodnila Kateřina Hanušová pro redakci Jezdci.cz. Jak je ostatně uvedeno na zmíněném webu: „Prozatím budou tyto webové stránky fungovat jako informační kanál Rady plemenné knihy ČT.“
 
Dle rejstříku je předsedou předsednictva Český teplokrevník z.s. Luboš Kozák, místopředsedy pak Hana Civišová a Stanislav Hošák. Spolek byl zapsán 27. května 2020.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE