reklama 11B

Příhoda: Ve Strzegomi se budeme snažit urvat nějaké olympijské body

ikonka

Na parkurovém mistrovství ČR skončil Miloslav Příhoda v polovině startovního pole. Jeho hlavní parketou je však stále všestrannost. Při republikovém šampionátu této disciplíny bude v Borové ovšem chybět. Jede do Strzegomi bojovat o olympijské body!
30.07.2019 00:13  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Olympijský žebříček skupiny C v jezdecké všestrannosti stále vede ke konci června Miloslav Příhoda a jeho holandský valach Ferreolus Lat. Za ním je trojice Rusů – Andrey Mitin, Aleksandr Markov a Evgeniya Ovchinniková. Ta již má poměrně se 41 body výraznou ztrátu. Příhoda jich má 77 a jeho aktuálně největší konkurenti 71 a 67. 
 
„Kvalifikaci máme hotovou, posbírali jsme již také nějaké olympijské body, takže za červnový žebříček se držíme stále v čele. Jelikož však céčkoví jezdci, resp. jezdci z naší skupiny neustále jezdí po závodech – zrovna předminulý týden byly závody v Moskvě, kde měli Rusové mistrovství – tak si myslím, že již šli nějací jezdci přede mě,“ konstatuje Miloslav Příhoda, který pro postup do Tokia musí skončit v žebříčku skupiny C do druhého místa. Nejnovější žebříček bude publikován opět začátkem následujícího měsíce.
 

PSALI JSME: Příhoda na OH kvalifikaci do Tokia nepomýšlel. Teď ovšem vede žebříček

 
Další olympijské body v naší divizi se budou rozdělovat již od 1. do 4. srpna v polské Strzegomi, kam se chystá i český reprezentant. „My jsme měli do teď osm týdnů závodní pauzu, kdy se kůň musel trochu zregenerovat, a tento týden odjíždíme do polské Strzegomi, kde poběžíme čtyři krátké hvězdy a pokusíme se zase nějaké body urvat,“ doufá Příhoda.
 
Původně měl v plánu vyrazit ještě ve dnech 21. až 25. srpna do běloruského Minsku, kde proběhne další závod kategorie CCI4*-S. Tam by se pravděpodobně potkal i se svými přímými konkurenty v žebříčku z Ruska a Běloruska. Nakonec od připravované cesty dlouhé více jak 1200 kilometrů sešlo, a to především z důvodu možných komplikací spojených s veterinárními předpisy při cestování mimo Evropskou unii a zpět. Pokud vše půjde podle aktuálních cílů, další důležitý start při CCI4*-S měl Miloslav Příhoda s Ferreolusem absolvovat od 5. do 8. září v polských Sopotech.
 
 
Český reprezentant ve všestrannosti, který je nyní naší poslední jezdeckou olympijskou nadějí, se snaží být nohama na zemi a boj o olympijskou kvalifikaci raději bere s rezervou. „Zatím to máme na paměti, snažíme se, aby kůň zůstal v dobré fyzické i psychické pohodě, a aby byl připraven na závěr sezony, kdy zkusíme trochu zaspurtovat a dát do toho co nejvíc z nás. Uvidíme, jestli to bude stačit. Samozřejmě by to bylo krásné se tam dostat, ale jsme pořád realisti. Víme, že cesta bude ještě dlouhá a na olympiádu by chtěl každý. Uvidíme, zda se nám podaří nasbírat dostatečný počet bodů. Pak už to bude jen na přepočtu tabulek a koeficientů,“ dodal Miloslav Příhoda.
 

 
Foto Josef Malinovský




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE