reklama 11C

Příhoda na OH kvalifikaci do Tokia nepomýšlel. Teď ovšem vede žebříček

ikonka

Skvělý vstup do sezony má za sebou český jezdec všestrannosti Miloslav Příhoda. Po slibném výsledku v Sopotech zářil v Baborowku při kvalifikační soutěži pro OH 2020. Jak přiznal v rozhovoru pro EquiTV.cz, kvalifikace do Tokia původně cílem nebyla.
13.06.2019 16:03  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Současnou stájovou jedničkou Miloslava Příhody je holandský valach Ferreolus Lat. Dvojice má za sebou úspěšnou účast na dvojích čtyřhvězdových závodech v Polsku. Ty absolvovala letos v květnu, poté co na jaře dokončila tříhvězdové mezinárodní závody v německém Kreuthu a v polovině dubna překonala další CCI3*-S v Luhmühlenu. 
 
„Úvod sezony nás díky bohu zastihl ve výborné formě. Doufám, že se budeme prezentovat nadále tak, jak se prezentujeme doteď. Začátkem května jsme odstartovali na prvních větších čtyřhvězdových závodech v polských Sopotech, které nám vynesly výborné desáté místo“, říká Miloslav Příhoda.
 
Ten až později zjistil, že závody v Sopotech byly zároveň mistrovstvím Polska, takže mu konkurencí byli nejlepší polští militaristé. Pro ně, stejně jako pro českého jezdce, byla další metou soutěž CCIO4*-L, která se konala 23. až 26. května v Baborowku.
 
„Jednalo se o olympijskou kvalifikaci pro týmy. Česká republika tam družstvo neměla, ale byla možnost přihlásit se i pro jednotlivce,“ upřesňuje jezdec s tím, že původním cílem nebyly body do olympijského žebříčku, ale prověření schopností jeho koně.
 
Aktuální forma teprve devítiletého hnědáka je ovšem taková, že ačkoliv se jednalo o takzvaně dlouhý formát soutěže na vysoké úrovni obtížnosti, donesl Miloslava Příhodu do cíle na vynikajícím šestém místě celkového pořadí.
 
Mezinárodní jezdecká federace FEI zohledňuje právě formát soutěže rozdělený podle délky krosu počtem bodů do olympijských žebříčků. Miloslav Příhoda se, díky výkonům v Polsku, vyhoupl do čela bodování skupiny C. Do Tokia pojedou z této skupiny dva nejlepší jezdci. 
 
„Jsem realista. Tímto sportem žiju od třinácti let, sledoval jsem všechny bitvy Jaroslava Hatly o účast na olympiádě. Vím, jak obrovské úsilí a práce celého realizačního týmu je potřeba. Pro nás je ale plus, že se poslední dobou v Polsku jezdí hodně velkých závodů. I díky tomu se české jezdectví blíží ke špičce. Původně jsem s olympiádou nepočítal, příjemně mě překvapilo, kolik mám bodů. Bude to ale ještě velký boj,“ přibližuje Miloslav Příhoda situaci ve skupině C v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz a zpravodajský web Jezdci.cz. 
 
Velkou konkurenci vidí současný lídr řebříčku v jezdcích z Ruska a Běloruska. Jaké jsou aktuální závodní plány Miloslava Příhody, co se dozvíte z publikovaného video rozhovoru.
 

Pusťte si VIDEO ROZHOVOR POD TÍMTO ODKAZEM!





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE