reklama 11D

Žebříčky FEI: Nový lídr military. Z Čechů nejlepší Vavříková a Příhoda

ikonka

Zmapovali jsme světové žebříčky Mezinárodní jezdecké federace k 1. červnu. Všestrannost má nového vedoucího jezdce Tima Price. Z českých jezdců se vysoko drží Miloslav Příhoda. Dobře si vede juniorka Eva Vavříková v drezurním žebříčku.
07.06.2019 11:57  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Ve všestrannosti se dostal do vedení Tim Price. Snímek je z WEG v Tryonu. Foto: FEI / Martin Dokoupil
 
Mezinárodní jezdecká federace FEI aktualizovala pořadí jezdců na světových žebříčcích k začátku června. Jediná změna na vedoucí pozici nastala u všestrannosti, kde se na první příčku vyhoupl Novozélanďan Tim Price. Další čtyři místa drží zástupci Velké Británie, a to Oliver Townend, Piggy French, Rosalind Canter a Kristina Cook. Z českých jezdců si vede velmi dobře Miloslav Příhoda. V tabulce, do níž je hodnoceno více než 3600 jezdců z celého světa, je na 125. místě.
 

Vavříková vysoko v juniorském bodování

 

Daří se i juniorce Evě Vavříkové, která ve dvojici s valachem Siracusou zaujímá pozici číslo 23 na žebříčku juniorů z celého světa. Hodnoceno je přes 500 sportovců. V seniorském žebříčku je ve vedení neohrozitelná Isabell Werth. Němka je na prvním i druhém místě. Vede s klisnou Weihegold, druhá je s Bellou Rose. Navíc je i na páté příčce s Emiliem 107. V TOP3 je vedle Werth ještě Američanka Laura Graves s Verdadem.
 

Parkurovou jedničkou je nadále Guerdat

 
Ke změně nedošlo ani na nejvyšší příčce mezi skokany. Světovou jedničkou je nadále švýcarský reprezentant Steve Guerdat. Na druhém místě se drží Švéd Peder Fredricson, třetí je nově Martin Fuchs ze Švýcarska, který postoupil z pozice číslo pět. Nejlepší umístění z Čechů zaujímá Emma de Moussac, která je v druhé stovce.
 

Vozatajům dominuje Boyd Exell

 
Mezi jezdci čtyřspřeží je prvním mužem světového bodování Australan Boyd Exell. Za ním jsou tři Nizozemci, a to Koos de Ronde, IJsbrand Chardon a Bram Chardon. Jiří Nesvačil junior je v konkurenci dvaatřiceti jmen jako nejlepší z Čechů šestnáctý. 
 

Žebříčky FEI najdete v tomto odkazu




Štítky: žebříčekFEI
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE