reklama 11C

Při GC Prague Playoffs bude komu fandit. Pět Čechů má divokou kartu

ikonka

Během galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs diváci v libeňské O2 areně uvidí nejen kompletní světovou elitu. S nejlepšími jezdci a koňmi se bude moci porovnat i několik českých reprezentantů, kteří obdrželi divoké karty.
30.09.2021 12:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C


Velkým magnetem GC Prague Playoffs 2021, která se v O2 areně uskuteční od 18. do 21. listopadu, bude tradičně sobotní Super Grand Prix otevřená vítězům či dalším úspěšným jezdcům předešlých Grand Prix zařazených do série Longines Global Champions Tour. 

Ve čtvrtek, v pátek a v neděli pro změnu bude hlavním bodem sportovního programu Super Cup Global Champions League, kdy se jednotlivé týmy představí nejprve ve čtvrtfinále, poté v semifinále, a nakonec ve velkém finále. 

Kromě toho jsou však na první tři dny tohoto mimořádného parkurového mítinku, jenž nikde na světě nemá obdobu, vypsané i tři další soutěže nejvyšší kategorie CSI5*. A právně v nich dostane šanci srovnat se se světovou špičkou několik českých jezdců, kteří obdrželi po dohodě s Mezinárodní jezdeckou federací, Českou jezdeckou federací a pořadateli pět divokých karet. „Jejich držiteli jsou olympionici Aleš Opatrný, Kamil Papoušek a Ondřej Zvára. Dále pak členka reprezentačního A kádru, jež byla v užším výběru pro start na olympijských hrách v Tokiu, Emma Augier de Moussac,“ prozradila sportovní ředitelka závodů Markéta Šveňková.

 

Psali jsme: Co byste měli vědět o vyvrcholení série GCL 2021 v Šamoríně a v Praze

 

„Pátou pozvánku obdržel účastník mistrovství Evropy v německém Riesenbecku a finále EEF Poháru národů ve Varšavě Vladimír Tretera, jemuž se před několika dny podařilo vyhrát českou obdobu Super Grand Prix Czech Equestrian Teamu v Martinicích. Ta byla vůbec poprvé finálovou soutěží Českého skokového poháru,“ doplnila. V pětihvězdičkových soutěžích samozřejmě nebude chybět ani Anna Kellnerová z pořádajícího jezdeckého klubu. Účast má zajištěnou z pozice členky týmu Prague Lions.

Dalšími českými jezdci, kteří dostali již dříve pozvánku od pořádajícího Czech Equestrian Teamu k bezplatné účasti (tj. bez nutnosti hradit startovné) v soutěžích kategorie CSI2*, jsou mistři České republiky v parkurovém skákání seniorů (Jan Štětina), žen (Lucie Strnadlová), jezdců do 25 let (Denisa Vegrichtová), starších juniorů (Anna Marie Vítek) a mladších juniorů (Karolína Dvořáková). 

„Předpokládáme také, že celá řada dalších českých jezdců využije stejně tak jako v předchozích ročnících standardní možnosti přihlášky do těchto rámcových mezinárodních soutěží, při nichž výška překážek bude dosahovat výšky od 130 do 145 centimetrů,“ konstatoval ředitel organizačního týmu Jan Andrlík.

Ve většině z třinácti vypsaných parkurových soutěžích tak domácí diváci budou mít komu fandit, byť české publikum si v letech 2018 a 2019 získalo obdiv zahraničních jezdců, že aktivně povzbuzovalo všechny účastníky Prague Playoffs a vytvořilo neopakovatelnou atmosféru. Podrobnosti o programu i možnosti koupi vstupenek jsou publikovány na webu pořadatele pod adresou www.pragueplayoffs.com.

Foto: Prague Playoffs
Zdroj: tisková zpráva Prague Playoffs




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE