reklama 11A

Parkury pod Bratislavským hradem. EEF Series bude poprvé na Slovensku

ikonka

Prestižní Pohár národů Longines EEF Series zavítá poprvé do Bratislavy. Uskuteční se v samém centru slovenské metropole s výhledem přes Dunaj na Bratislavský hrad. Jednat se bude o druhý mítink letošní série v rámci centrálního regionu.
18.03.2022 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
DOPORUČUJEME
| FANCLUB
reklama 12B

 
Série parkurových Pohárů národů pod hlavičkou Evropské jezdecké federace (EEF) má celkem jedenáct kol včetně finále ve Varšavě. Jedno z nich bude hostit i Bratislava.
 
Longines EEF Series je zpět a v sezoně 2022 se postará o další rozvoj týmových soutěží v parkurovém skákání. Série začne v Mannheimu 8. května a bude mít stejnou strukturu jako v roce 2021. Pro každou regionální skupinu se odehrají dvě regionální kvalifikace, přičemž prvních pět týmů postoupí do semifinále. Deset nejlepších týmů bude pokračovat do velkého finále, které se vrátí po roce do Varšavy, a to 11. září.
 
Série Longines EEF, kterou vytvořila Evropská jezdecká federace, dává koním a jezdcům šanci získat zkušenosti v soutěžích na vysoké úrovni, vybudovat sílu národních týmů a překlenout výkonnostní rozdíl mezi Divizí 1. Pořadatelé série myslí i na mladé talenty. Každý národní tým proto musí postavit do sestavy jezdce kategorie U25, tedy do věku 25 let.
 
„Jsem opravdu nadšený, že mohu představit další ročník této důležité série. Po úspěchu z minulého roku se těšíme, že přivítáme naše evropské národy v další sezoně při napínavých soutěžích. Letos se navíc v srpnu uskuteční parkurové mistrovství světa a my víme, že série Longines EEF bude důležitá pro přípravu na tento vrchol sezony,“ uvedl Theo Ploegmakers, prezident EEF.
 
Pro centrální region jsou vyhrazena první dvě kola. Po již zmiňovaném německém Mannheimu, který bude Longines EEF Series hostit od 6. do 10. května, bude následovat ve dnech 19. až 22. května druhý mítink v Bratislavě. Na organizaci tohoto závodu spolupracuje agentura Be Cool s klubem Riders & Dreams známým pořádáním jezdeckých závodů v Šamoríně.
 

Psali jsme: Při parkurovém Prague Cupu v Chuchli Pohár národů doplní Světový pohár

 
Tentokrát se v Bratislavě nebude skákat v žádném tradičním jezdeckém areálu, ale přímo na Tyršově nábřeží, odkud je přes Dunaj krásný výhled na Bratislavský hrad. „Účasť potvrdili jazdci z viacerých krajín sveta. Okrem samotných závodov bude aj pestrý program ktorý bude zahŕňať EXPO výstavu, zaujímavý program pre celé rodiny,“ uvedli organizátoři na speciálně vytvořených internetových stránkách pro tuto akci. V pořadatelském týmu je také Češka Klára Damborská, která byla do loňského roku ředitelkou CSI-W v Olomouci. 
 
Ve stejném termínu s Bratislavou proběhne souběžně ještě Pohár národů EEF v dánském Aalborgu a o týden později se série přesune do Lisabonu. Po Portugalsku následují v červnu španělský Madrid, řecké Atény, norský Drammen a italská Gorla. Konec šestého a začátek sedmého měsíce bude ve znamení semifinále ve francouzském Deauville a v maďarské Budapešti. Finále se uskuteční začátkem září v již zmíněné polské Varšavě.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský
 
 

 

Kalendář Longines EEF Series 2022

6. – 10. května: Mannheim (GER), Region Central
19. – 22. května: Bratislava (SVK) Region Central
19. – 22. května: Aalborg (DEN), Region North
26. – 29. května: Lisabon (POR), Region West
2. – 5. června: Madrid (ESP), Region West
2. – 5. června: Atény (GRE), Region South
9. – 12. června: Drammen (NOR), Region North
16. – 19. června: Gorla (ITA), Region South
23. – 26. června: Semifinále Longines EEF Series, Deauville (FRA), North-West
30. června – 3. července: Semifinále Longines EEF Series, Budapešť (HUN), South-Central
08. – 11. září: Finále Longines EEF Series, Varšava (POL)

 

 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE