reklama 11D

Barcelona ožije Pohárem národů. Týmům ve finále jde o udržení v elitě

ikonka

Finále Poháru národů se vrací. Po covidové pauze v roce 2020 ho bude od 1. do 3. října hostit tradičně Barcelona. Do katalánské metropole míří hvězdy z šestnácti zemí světa. V rámci týmů z nejsilnější Divize 1 jde o sestup do EEF série.
29.09.2021 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

V roce 2020 se finále parkurového Poháru národů nekonalo, a tak je mítink, který začíná 1. října v Barceloně o to více očekáván. Letos se představí všech deset družstev, která jsou zařazena do evropské první divize. Do Španělska tak míří jezdci a koně z Belgie, Francie, Irska, Itálie, Německa, Nizozemska, Norska, Švédska, Švýcarska a Velké Británie. Právě těmto zemím jde o to, zda se v elitní desítce udrží. Nejhůře umístěný tým totiž sestoupí do EEF série, jež nahradila původní Divizi 2.
 
Naopak už nyní je jisté, že do první divize pro sezonu 2022 postoupí Česká republika, a to díky úspěchu, který zaznamenali koncem července Vladimír Tretera, Filip Doležal, Alena Machová a Jan Štětina ve finále EEF série ve Varšavě. 
 

Olympijští medailisté na startu

Desítku zemí z Divize 1 doplní ještě Brazílie, Kanada, Kolumbie, USA a Uzbekistán. Chybět nebude družstvo z pořádající země. V soupiskách najdeme zvučná jména, včetně medailistů z olympiádu v Tokiu. Za Švédsko nastoupí členové zlatého týmu Henrik von Eckermann a Malin Baryard Johnsson. Třetí ze soutěže jednotlivců, Maikel van der Vleuten, bude hájit nizozemské barvy. Spolu s ním by se měli představit Harrie Smolders nebo Willem Greve. 
 
 

Čtěte také: Češi uspěli ve Varšavě. Byli druzí a míří do Divize 1 Poháru národů

 
Irsko, jež je v pozici obhájce, vysílá Denise Lynche, Michaela Duffyho či jeho jmenovce Michaela G. Duffyho. Německo budou zastupovat Christian Ahlmann, Daniel Deusser, David Will a Andre Thieme, z Francie dorazí Penelope Leprevost a Olivier Robert, Belgii budou reprezentovat třeba Niels Bruynseels, Nicola Prhilippaerts, Gregory Wathelet a Jerome Guery. V silné švýcarské sestavě Švýcarska nechybí Martin Fuchs a Steve Guerdat, za USA bude závodit zkušená olympionička Laura Kraut.
 

Formát finále

V pátek 1. října nastoupí všechny týmy do první soutěže Poháru národů. Na překážkách do 160 centimetrů se rozhodne, která družstva se podívají až do nedělního finále, a která nastoupí do sobotního Challenge Cupu. 
 
Challenge Cup bude mít také překážky do 160 centimetrů a je určený pro týmy, které se v první soutěži umístily od devátého místa dál. TOP osmička pak postoupí do finále, jež proběhne, stejně jako Grand Prix, v neděli 3. října.
 
Foto: Lukasz Kowalski / FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE