reklama 11B

Britové ovládli Challenge Cup v Barceloně. Tým podrželi mladí jezdci

ikonka

Nastupující ostrovní generace promluvila do pořadí zemí v Challenge Cupu v Barceloně. Soutěž pro týmy, které nepostoupily do závěrečné finálové soutěže Poháru národů, se jela v sobotu 2. října a zásluhou jezdců do 25 let jí vyhrála Velká Británie.
03.10.2021 09:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 

Finálový mítink série Poháru národů pokračoval v sobotu 2. října v Barceloně. Na programu byl takzvaný Challenge Cup, který je učený pro týmy, jež neuspěly v prvním kole a nepostoupily do nedělního vrcholu. Přesto šlo o plnohodnotnou soutěž nejvyšší obtížnosti a ve špičkovém obsazení. 
 
Nakonec se radovali jezdci Velké Británie, kteří dokázali zvítězit, aniž by musel nastoupit jejich finišman, legendární John Whitaker. Triumf byl zcela v rukou nastupující ostrovní generace. Dvaadvacetiletý Harry Charles s Romeem 88 nechyboval, stejně jako jen o rok starší Emilly Moffit, která sedlala valacha Winning Good. Jedinou chybu udělala dvojice Holly Smith a Denver, která je z této trojice „služebně“ nejstarší. Letos oslavila dvaatřicáté narozeniny.
 
Jezdci druhého týmu, Francie, nasbírali po odečtu nejhoršího výsledku deset trestných bodů. S velkým odstupem třetí dojeli Norové, kteří zapsali jednadvacet trestných bodů. Španělský výjezd nevyšel Švýcarům. Družstvo s Martinem Fuchsem a Stevem Guerdatem v řadách, závodilo pouze ve třech, a nasbíralo pětadvacet trestných bodů. Posledním z pěti týmů, které do Challenge Cupu nastoupily, pak byla ve výsledkové listině Itálie. 
 
Foto: Lukasz Kowalski / FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE