reklama 11A

Český tým mladých jezdců skončil druhý při Poháru národů v Peelbergenu

ikonka

Nizozemský Peelbergen hostí v těchto dnech finálový mítink FEI Poháru národů pro mladší kategorie jezdců. Ve středeční soutěži CSIO-Y vybojoval český tým výborné druhé místo a v sobotu tak jeho členy čeká velké finále.
23.09.2021 09:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Česká republika vyslala do nizozemského Peelbergenu jak tým juniorů, tak mladých jezdců. Ve středeční soutěži juniorů předvedla nejlepší výkon Anna Helebrantová s valachem Epo van de Achterhoek Z, která dokončila se čtyřmi trestnými body. 
 
O jeden bod navíc měl Oliver Písařík s Chaccothagem. Po dvou chybách pak měly Mariana Michlíčková s Leeve Jungem 2 a Tereza Svobodová na Kleiner Lordovi 16, jejíž výsledek se škrtal kvůli horšímu času. Celkových 17 trestných bodů zařadilo Čechy na deváté místo. 
 
První příčku obsadila Belgie společně se Španělskem, jelikož oba celky dokončily s nulou na bodovém kontě. USA a Irsko jsou se čtyřmi body třetí, pátá je Francie, šesté Německo, sedmá pak Itálie s Nizozemskem. Za českými reprezentanty skončili ještě Poláci, Švédové a Švýcaři. 
 
Výrazně větší úspěch si připsali naši mladí jezdci. Kateřina Tomanová s Quebecem 64 dovezla sice do cíle devět bodů, ale ty se nakonec škrtaly. Adam Písařík s klisnou Imandrou de Laubry i Anna Held na valachovi Casparino totiž zaznamenali jen dva trestné body za čas. 
 
Linda Portychová v sedle Copin´s Boye pak už přidala jen pět trestných bodů a s celkovými devíti se umístili Češi druzí společně s Francouzi a Italy. Lepší bylo jen Švédsko, které nasbíralo sedmibodovou penalizaci. Od pátého místa dál se seřadilo Německo, USA, Dánsko, Belgie, Španělsko, Nizozemsko, Švýcarsko a Irsko.
 
V rámcové soutěži do 140 centimetrů pro juniory uspěla Tereza Svobodová s Britanií, když skončila pátá. Na parkuru do 145 centimetrů určeném pro mladé jezdce se Kateřina Tomanová s klisnou Divine de Vergers Z zařadila na 13. pozici, která je první nedotovanou. 
 
Ilustrační foto: Sibil Slejko, poskytla Anna Held



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE