reklama 11B

Barcelona v oranžovém. Nizozemci slaví triumf ve finále Poháru národů

ikonka

V neděli 3. října vyvrcholil v Barceloně letošní parkurový Pohár národů. Finále nakonec ovládli bezchybní reprezentanti Nizozemí, když favorizovaní Němci, kterým vyšla skvěle úvodní soutěž, propadli a dojeli až šestí.
04.10.2021 10:27  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 

Ve finále Poháru národů se představilo v neděli 3. října osm družstev, která postoupila z páteční kvalifikace. Ta vyšla skvěle jezdcům z Německa, jenže o dva dny později se jim už tolik nedařilo. Po odečtu nejhoršího výsledku zapsali třináct trestných bodů, což v tvrdé konkurenci stačilo až na šesté místo. 
 
Je o bod méně měli zástupci USA, kteří dojeli pátí. O tom, jak silná konkurence se ve Španělsku sjela, svědčí to, že švédský tým, který zapsal jediné shození, nedosáhl ani na stupně vítězů. Obsadil čtvrtou příčku.
 
Pomyslný bronz získali Belgičani, kterým se stejně jako Švédům započítaly čtyři trestné body, měli však lepší součet dosažených časů. Druhou příčku vybojovalo Irsko. V jejich řadách byly hned dvě dvojice, které nechybovaly. Čistě překonal parkur do 160 centimetrů Denis Lynch a Crystello a také Daragh Kenny v sedle VDL Cartella. Michael Duffy v sedle valacha Ziltona SL Z shodil dvě překážky a jeho výsledek se škrtal. Irům se tak započítal je jeden trestný bod, který za překročení času dovezl Eoin McMahon s hnědákem Chaconem 2. 
 
Z vítězství se radovali Nizozemci. Letošní skvělou formu potvrdil bronzový medailista z Tokia Maikel van der Vleuten, který s Beauvillem Z nechyboval. Nulu zapsali také Harrie Smolders na valachovi Monaco a Willem Greve s holštýnským hřebcem Carambolem. Jedinou chybu udělala Sanne Thijssen, která startovala s hnědákem Con Quidam RB, a byl to tedy jejich výsledek, jenž se Nizozemcům nepočítal.
 
Foto: Lukasz Kowalski / FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE