reklama 11B

Parkurový supervíkend. Třetí zastávka Global Champions je v St. Tropez

ikonka

Parkurové fanoušky po celém světě čekají čtyři velmi zajímavé dny. Hlavní pozornost na sebe budou strhávat od čtvrtka do neděle dva pětihvězdičkové mítinky v Římě a v Saint Tropez, kde pokračuje třetím kolem prestižní série Global Champions.
27.05.2021 12:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Saint Tropez, Řím, Saint Tropez a zase Řím. Asi tak se bude přelévat pozornost parkurových fanoušků mezi dvěma mítinky pětihvězdičkové úrovně, a to včetně těch českých. Ve čtvrtek a v sobotu budou sledovat výkony týmu Prague Lions při Global Champions League na azurovém pobřeží, kam se vypravila společně s Nielsem Bruynseelsem a Sergio Alvarezem Moyou i Anna Kellnerová. 
 
V pátek pro změnu budou ostatní členové českého parkurového A-kádru bojovat o co nejlepší umístění v Poháru národů při CSIO5* v Římě, na jehož start se postaví celkem dvanáct reprezentačních družstev. Půjde tak o jednu z nejtěžších zkoušek před blížícími se olympijskými hrami v Tokiu. Neméně prestižní bude případná účast kteréhokoliv z našich jezdců v některé z Grand Prix. Ta sobotní v Saint Tropez se pojede o celkovou dotaci 300.000 eur, nedělní v Římě bude dotovaná dokonce částkou 400.000 eur. 
 
Dvoukolová soutěž Global Champions League začíná v Saint Tropez ve čtvrtek od 16:15 hodin a za tým Prague Lions nastoupí Anna Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can OLD a Sergio Alvarez Moya s Alamem. Třetím členem Pražských lvů, jenž se vypravil na jih Francie je Niels Bruynseels, jeden ze dvou jezdců, kteří se již mohou těšit na účast v Super Grand Prix při Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně. 
 
Tento belgický jezdec si zlatou vstupenku do Prahy zajistil vítězstvím při úvodní Grand Prix Longines Global Champions Tour v katarské Dauhá. V Saint Tropez nechybí ani druhý kvalifikovaný Olivier Robert z Francie, jenž start při vrcholu série získal díky vítězství v Madridu, kde se konalo kvalifikační kolo během předešlého víkendu. 
 
Vedoucí jezdec průběžného bodování LGCT Brit Scott Brash startuje v Římě, čehož bude chtít jistě využít druhý v pořadí Bart Bles z Nizozemska. Na Brashe ztrácí pouhých pět bodů, a tak v případě úspěchu na kolbišti, které se nachází v těsné blízkosti legendární pláže Pampelonne, by se mohl ujmout pozice lídra tohoto seriálu. Dalšími jezdci, kteří mj. budou mít šanci se dostat mezi TO3 jsou Švéd Peder Fredricson, nebo Rakušan Max Kühner. Ten byl před pár dny členem vítězného celku Shanghai Swans v Madridu. 
 

Nepřehlédněte: Obrazem: Těžké parkury a překvapivý vítěz Global Champions v Madridu

 
Závodů Longines Athina Onassis Horse Show se účastní 80 jezdců s více než 170 koňmi, kteří reprezentují 27 zemí světa. Z dalších známých jmen nechybí na seznamu účastníků např. Harrie Smolders (NED), Shane Breen (IRL), Christian Ahlmann (GER), Ben Maher (GBR), Ludger Beerbaum (GER), Pieter Devos (BEL), Roger-Yves Bost (FRA), Nicola Philippaerts (BEL), Cindy van der Straten (BEL), Spencer Smith (USA) a Maikel van der Vleuten (NED).
 
Vrcholným dnem závodů v Saint Tropez bude sobota 29. května, kdy se od 14:00 hodin uskuteční druhé kolo Global Champions League a zároveň kvalifikace do Longines Grand Prix, která začne v 17:25 hodin. Vše bude možné sledovat živě prostřednictvím streamu na GCTV. Týmovou soutěž odvysílá živě na svých internetových stránkách také Česká televize, jež později uvede i sestřih z Velké ceny. Ta pro změnu poběží živě na Eurosportu. Sumáře s výběrem toho nejlepšího nově připravuje i stanice Nova Sport a zpravodajské reportáže budou k vidění také na dalších českých televizních kanálech. 
 
Šestnáctikolová túra Global Champions má za sebou již závody v Dauhá a v Madridu. Po mítinku v Saint Tropez pokračovat hned v následujícím týdnu, kdy se bude konat čtvrté kolo ve Valkenswaardu. Dalšími zastávkami jsou Stockholm, Paříž, Monako, Berlín, Londýn, znovu Valkenswaard, dále pak Hamburk, Řím, Mexiko City, New York, Šanghaj a vrcholem bude v druhé polovině listopadu galashow světového parkuru GC Playoffs v pražské O2 areně.
 
Foto: Josef Malinovský
Zdroj: tisková zpráva Prague Playoffs



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE