reklama 11B

Shanghai Swans vyhrály v Madridu a vedou GCL. Prague Lions poslední

ikonka

Druhý závod Global Champions League v Madridu nedopadl dobře pro Pražské lvy, kteří s 30 trestnými body skončili poslední. Naopak Shanghai Swans si udržely nulu na bodovém kontě a díky vítězství vedou i průběžné pořadí série.
22.05.2021 20:04  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Pro sobotní druhou část madridské Global Champions League Španěl Sergio Alvarez Moya vyměnil dvanáctiletého valacha Valdocco des Caps za třináctiletého Alama. Po jedné chybě dokončil se čtyřmi body a v součtu s penalizací jeho týmového kolegy – Nizozemce Marca Houtzagera, jenž sedlal stejně jako v pátek třináctiletou klisnu Sterrehof´s Dante N.O.P. – zapisovali Prague Lions 12 trestných bodů. Celkem po obou kolech nasbírali 30 bodů, a to stačilo až na poslední šestnáctou pozici. 
 
Naopak žádnou penalizaci neměly Shanghai Swans. Tento celek reprezentovali Němec Christian Ahlmann a Rakušan Max Kühner, přičemž oba v sobotu nastoupili s jinými koňmi než v pátek. Napodruhé Ahlmann sedlal jedenáctiletého hřebce Dominatora 2000 Z, Kühner pak desetiletého valacha Elektric Blue P. Díky zisku 30 bodů mají v bodové tabulce po dvou závodech GCL již 55 bodů a vedou průběžné pořadí před Walkenswaard United a Madrid in Motion.
 
Právě domácí družstvo se v Madridu předvedlo ve velmi dobrém světle. Eric a Maikel van der Vleutenovi obdrželi jen pět trestných bodů a skončili druzí. Maikel van der Vleuten s valachem Beauville Z přitom dokončil dvakrát s čistým kontem. 
 
Na stupních vítězů nechyběli ještě Harrie Smolders a Darragh Kenny z Paris Panthers. Ti v sobotu byli ze všech nejlepší a třetí byli jen kvůli dvanácti trestným bodům z pateční úvodní části soutěže. Stejné skóre měli po dvou dnech London Knights, ale součet časů byl o více jak čtyři sekundy horší. Jen 38 setin sekundy navíc znamenalo páté místo pro Valkenswaard United. 
 
Foto Stefano Grasso/GCL



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE