reklama 11D

Boj o postup do Playoffs v Praze. V Madridu se radoval Francouz Robert

ikonka

Napínavý souboj o druhou postupovou pozici do Super Grand Prix při GC Playoffs v Praze nabídlo rozeskakování Grand Prix Madridu, která byla druhým kolem letošní série Longines Global Champions Tour. Nakonec se z vítězství radoval Olivier Robert.
22.05.2021 22:18  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Jen dvě dvojice postoupily po bezchybné jízdě v základní části Grand Prix Madridu s překážkami vysokými do 160 centimetrů do rozeskakování. Jako první se to podařilo Britovi Scottovi Brashovi na dvanáctiletém valachovi Hello Jeffersonovi. 
 
Později zajistil rozeskakování Olivier Robert z Francie na taktéž dvanáctiletém valachovi Vivaldi des Meneaux. Nikdo další s 34 účastníků již do cíle nedojel bez trestných bodů, a tak se rozeskakovali pouze tito dva jezdci.
 
Scott Brash zopakoval čistý výkon, a to v čase 39,26 sekundy. Olivier Robert věděl, že pokud chce zvítězit a získat tak postup do listopadové Super Grand Prix, která se uskuteční v rámci galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs, musí zajet opět precizní jízdu, a navíc v lepším čase. 
 
To se mu povedlo a cílem projel s Vivaldim o více jak dvě a půl sekundy rychleji. Po Nielsovi Bruynseelsovi je tak druhým postupujícím do vrcholné soutěže sezony Global Champions. Belgický člen týmu Prague Lions se kvalifikoval díky triumfu při prvním kole v Kataru. 
 
Útěchou pro Scotta Brashe mohlo být alespoň to, že se díky zisku 37 bodů do tabulky jezdců ujal vedení v sérii Longines Global Champions Tour. Po dvou kolech má 68 bodů, zatímco druhý Bart Bles o pět méně. Tento Nizozemec byl tentokrát v sedle jedenáctiletého hřebce Kriskrase DV sedmý. Třetí je v žebříčku jezdců vítěz z Madridu Olivier Robert, jenž má kromě aktuálních 40 bodů již 20 z úvodního mítinku v Dauhá. 
 
Foto Stefano Grasso/LGCT



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE