reklama 11B

Parkurový šampionát v Chuchle Areně s téměř všemi medailisty z loňska

ikonka

Chuchle Arena Praha bude po roce hostit opět mistrovství České republiky v parkurovém skákání dětí a juniorů. Ve třech kategoriích jednotlivců, v nichž jsou junioři rozděleni na mladší a starší, nebude chybět naprostá většina loňských medailistů.
21.07.2022 17:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Skokový šampionát dětí a juniorů v pražské Chuchle Areně se letos koná v termínu od 28. do 31. července. První den bude ve znamení oficiálních tréninků a slavnostního zahájení, naplno se o medaile České jezdecké federace bude bojovat od pátku do neděle. 
 
Vedle tříkolových soutěží jednotlivců určených dětem, mladším a starším juniorům se jezdci a koně utkají v týmovém klání dětí a juniorů, které bude mít po dvou kolech. „Zvolili jsme osvědčený model rozpisu jednotlivých soutěží, kdy se v pátek a v sobotu konají nejen soutěže jednotlivců, ale i oblastních týmů. V sobotu podvečer tak budeme znát první držitele medailí,“ uvedla ředitelka závodů Markéta Šveňková. 
 
Mítinku se zúčastní přes 200 koní. Děti od 12 do 14 let budou startovat na parkurech vysokých 115 až 120 centimetrů, mladší juniory ve věku 14 až 16 let čekají soutěže vysoké 120, 125 a 130 centimetrů, starší junioři pak musejí absolvovat kurzy s překážkami od 130 do 135 centimetrů. Do prvních kol mistrovských soutěží mohou nastoupit maximálně s třemi koňmi, s nimiž si vyjeli tři kvalifikační výsledky dle sportovně-technických podmínek stanovených Českou jezdeckou federací. Do druhého kola však již mohou pokračovat s maximálně dvěma koňmi a pro třetí kolo si musí vybrat jen jednoho. 
 
S výjimkou neděle jsou všechny soutěže vypsané jako otevřené, a tak každý má možnost si vybrat, zda bude bojovat i o dílčí umístění a šanci na finanční dotaci, nebo odstartuje jen v rámci šampionátu, který je osvobozen od startovného. 
 
„Původně jsme avizovali, že kurzy bude v Chuchle Areně připravovat španělská stavitelka Isabel Fernandez De Cañete, která je dlouholetou členkou týmu stavitele Santaiga Varely Ulastrese, se kterým se účastnila jako jeho asistentka i olympijských her v Tokiu. Bohužel se nakonec musela z naší akce ze zdravotních důvodů omluvit, a tak jsme se domluvili s u nás již osvědčeným course designerem Marcem Debaerem z Belgie,“ vysvětlila Markéta Šveňková.
 

Psali jsme: Isabel Fernandez De Cañete postaví parkury pro MČR v Chuchle Areně

 
Do Chuchle Areny Praha se chystají téměř všichni loňští medailisté, mezi nimiž je i loňská mistryně mezi dětmi Kateřina Benešová, či druhý Albert Písařík, který byl letos velmi úspěšný na mistrovství Evropy v této kategorii. Ve španělské Olivě obsadil pěkné 32. místo, a jen pár příček jej dělilo o postup do finále. Na seznamu účastníků jsou i další tři členky dětského reprezentačního týmu z Olivy – Klára Hlaváčková, Kristýna Gutová a Kristýna Veverková. Poslední dvě zmíněné jezdkyně byly při loňském domácím mistrovství velmi úspěšné. Skončily v první desítce a o medaile je připravila až chyba v posledním kole. Bronz tehdy nakonec získala Rozálie Sovová, jež také letos do Prahy dorazí, stejně jako nejlepší trio mladších juniorů – Karolína Dvořáková, Kateřina Bubáková a Daniel Hakr. Z účastníků evropského šampionátu v této kategorii jsou na soupiskách Viktor Skutecký a Petra Pařenicová. Ta však již vloni startovala na domácím mistrovství ve starší skupině juniorů a nejinak tomu bude i letos.
 
Vedle Pařenicové budou zajisté patřit mezi velké favoritky této části šampionátu i sestry Vítkovy. Anna Marie Vítek vloni tuto nejstarší juniorskou kategorii ovládla, přestože ve stejném roce startovala ještě na mistrovství Evropy dětí, kde získala bronz. Kristina Vítek byla pro změnu třetí doma v Chuchli, se ztrátou jednoho trestného bodu na druhého Olivera Písaříka. Zmíněná Petra Pařenicová skončila tenkrát těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě. 
 
„Okruh potenciálních adeptů na medaile je poměrně široký a ve všech kategoriích již máme velmi zkušené jezdce, kteří navíc startují s neméně zkušenými koňmi. Diváci se tak mohou těšit na velmi kvalitní sportovní výkony, ale i na doprovodný program, v němž bude v neděli k vidění ukázka disciplíny Working Equitation v podání portugalského jezdce Tiaga Alvese. Ten do Chuchle dorazí přímo z dějiště mistrovství světa ve francouzském Les Herbiers. Zájemci si navíc budou moci užít sledování programu na kolbišti z all inclusive restaurace, kde bude v sobotu a v neděli za paušální cenu 1.200 korun na osobu k dispozici kvalitní catering s neomezenou konzumací jídel i vybraných nápojů. Pro širokou veřejnost je pak vstup do areálu zcela zdarma, a to i na tribunu,“ podotkla Markéta Šveňková. 
 
„Pokud by někdo neměl možnost dorazit osobně, a přesto chtěl sportovní zápolení sledovat, tak jsme tradičně po všechny tři soutěžní dny přichystali živý internetový přenos,“ dodala. Více podrobností je k dispozici na stránkách pořadatele s adresou www.chuchlearena.cz.
 
Foto: Kateřina Návojová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE